Zežloutlé plasty
Moderátor: Moderátoři
- Dvoulampovka
výsledky ukazujou, že barvy potisku to zásadně nepoškodí.
http://diananatters.blogspot.com/2011/0 ... chine.html
Jednu kopii originálu to ze zákona musí dovolit. Respektujou to všecky mně známé stolní CD rekordéry. Ale jestli je už toto první kopie z origu, tak zbývá jen dobrý kábl a dobrý analog. U stolních vypalovaček vždycky platilo, že stačí jen o číslo vyšší model, ale je mnohem lepší vstupní analogová cesta a lepší limiter. Tak to bylo i u Pio PD-R509 a PD-R609, Sony to měli ještě markantnější.
Na čtení silně poškozených CD, co už skoro nikde nehrají, /asi ne sám/ používám bud MC901 či MC902, pro záznam Pio PD-R609. Mám bohudík ještě staré zásoby média CD-R Audio 80 min. značky Emgeton. To jsou ty s vizáží 7" vinylového singlu a mají i různobarevné "etikety".
Dřív se prodávaly hlavně pod značkou Bell a možná, že i jinými.
Vyzkoušel jsem i pár desítkových krabic černých TDK CD-R Audio 80. Mají dokonce ještě nižší chybovost, než ty Emgetony, co už nejsou k sehnání, ale TDK by ještě měly být.
Většinou je takto udělaný přepis bohudík zvukově lepší, než z PC.
Nevím přesně proč /jen to tuším/, ale já to sluchem postřehnu a není to o tzv. digitální nule.
P.S.: To není žluté jenom na povrchu, je to "prožloutlé" v celé tloušťce a je to mizerným matrošem.
A na jednom krytu mi to udělalo nepěkný nepravidelný fleky. Asi jak se lišil poměr materiálu v té lisovací směsi, není to vždycky jeden čistý materiál. Přidávají se i recykláty a potom to udělá tohle. To vím od lidí z místní lisovny plastů Zálesí.