Impedance reprobeden Mission 704,ochrana zesilovače.
Moderátor: Moderátoři
Impedance reprobeden Mission 704,ochrana zesilovače.
- Přílohy
-
vyhybka.jpg- (84.82 KiB) Staženo 126 x
cputakt píše:Zkoušeli jsme změřit odpor soustav a ukazují jen něco kolem 3,5 ohm zesilovače myjí minimální impedanci 8 ohm.
čím jste to měřili ?
multimetrem ?
ale i multimetrem by mělo být naměřeno asi kolem 7 až 9 ohm.
pokud ty bedny mají jen 3,5 Ohm budou nejspíš 4 ohmové !
a na bednách bude špatný štítek . . .
. . . teda pokud se chovají obě stejně.
Podle toho tesláckého kondíku, bych si typnul, že už se v nich někdo vrtal
a není vyloučená ani výměna repráků a pak by to mu odpovídala i ta změna impedance . . .
ten člověk tam mohl dát cokoliv, jen aby to hrálo a zbavil se jich.
Takto bych ty bedýnky provozoval jen na zesík, který zvládne 4Ohm !
U zesiku s vyšší zatěžovací impedancí by mohlo dojít k tomu, že nezareaguje pojistka přetížení a jednoduše odejde do "věčných lovišť" . . .
PS: bipolary Tesla se objevovaly v různých bednách zahraničních výrobců.Asi pro jejich cenovou dostupnost a slušnou kvalitu
Ta třetina dráhy je taky dost divná připadal mi moc velký náběh u toho potenciometru.Nedokážu si představit ten kravál kdyby to bylo jen na polovinu opravdu to byla už dost vysoká hlasitost,tím odporem by se vlastně ta hlasitost snížila.
http://www.fastimages.eu/images/m704.jpg
Tady na obrázku je taky jedna problémová bedýnka, která má minimum 2,5Ω, poslala na onen svět opakovaně konec ve věži Kenwood.
- Přílohy
-
bellcant48ohm.jpg- (55.45 KiB) Staženo 102 x
kondik píše:Pikofarad píše:bipolary Tesla se objevovaly v různých bednách zahraničních výrobců.Asi pro jejich cenovou dostupnost a slušnou kvalitu
Asi tak nejak mám Mission a tiež sú tam teslácke (a nejak ma to netrápi hrajú dobre)
Nedávno jsem opravovall bedny SONY made in Germany a také tam byly biboláry TESLA.