Rozdělený disk- co to je?
Moderátor: Moderátoři
Rozdělený disk- co to je?
- Přílohy
-
Disk.jpg- (83.32 KiB) Staženo 216 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- serviceman
Stačí označit tento oddíl ve správci disků jako "aktivní" a restartovat. NB nabootuje do tohoto oddílu.
Možná by stálo za úvahu tento oddíl "upgradovat" o instalaci požadovaného OS.
Řeším to jedinou cestou, vše smažu a komplet instaluji nově dle OS z vlastních instalaček pro práci a ovládače stáhnu z webu a potom odladím zbytek. Práce je to i tak dost a hrát si ještě s případnou opravou tohoto oddílu se nevyplatí.
Uživatel stejně nezaplatí ani tu celou práci kolem toho.
Takže zatím jsou další akce bezpředmětné, ale děkuji za osvětlení problému.
-
petrfilipi
Co máte proti Vistám? Já je měl na pracovním NB asi 2 roky a byly úplně v pohodě. Je pravda, že nepařím hry.
Petr Filipi
- Artaban001
-
petrfilipi
Co se týče hledání licenčních klíčů, tak z bežících windows hledám klíč pomocí aplikace Everest (dnes se to jmenuje Aida64). Jde stáhnout i portable verze, takže to nemusím instalovat. Když se mi dostane do ruky nějaký neznámý počítač, tak nejdříve udělám Everestem (Aidou) kompletní zprávu o počítači (mimo benchmarků) a pak teprve s PC něco dělám. Licenční klíč je pod záložkou SW a pak Licence. Taky se mi vyplatilo, když už mám počítač v rokou, ofotit samolepku s klíčem a poslat ji majiteli mailem.
Pokud je operační systém "mrtvý" (tzn. nelze jen bootovat, jinak jsou na HDD soubory v pořádku), tak je možné licenční číslo vyčíst i na jiném PC z "mrtvého" HDD pomocí aplikací firmy Nirsoft (http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html).
Nirsoft má (mimo jiných dobrých utilit) i utilitu BleuScreenView, která by možná pomohla pisateli předchozího příspěvku, pokud je to ještě aktuální.
PF