Levné laboratorní zdroje

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

#16 Příspěvek od Artaban001 »

A je "transformátorový", tudíž těžký. Takže nevyzařuje rušení v takové míře, jako pulsáky.. Jen taková maličkost - občas vyhazuje 10A jistič. No kdo ví, v jakým stavu už ten jistič je..
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Mne vyhadzoval aj 16A, ale potom istic odisiel uplne a teraz 10A nevyhadzuje. Takze podla mna staci vymenit istic.
lapa

#18 Příspěvek od lapa »

rnbw píše:Mam MPS-3005L-3. Na prud su jednoduche potenciometre, na napatie 5-otackove.

Moc dekuji :-).
A upresneni: jak je to nastaveni proudu citlive na "nestabilitu" jednootackoveho potaku, pripadne jaky nejmensi proud se da spolehlive nastavit?

A ma nekdo osobni zkusenost s tim Twintex TP-2303?

[Posilal jsem asi pred tydnem mailovy dotaz do TME, ale asi je to pod jejich rozlisovaci uroven ...]
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Ked sa tym toci velmi opatrne, tak sa da prud nastavovat po 0,01A (to je rozlisenie zabudovaneho ampermetra, inym som to nemeral).
kolaloka139

#20 Příspěvek od kolaloka139 »

Nejspíš koupím Twintexe kvůli odpojování výstupu. Rozdíl je tam minimální cca 300 kč. Každopádně obě značky, co do vzhledu zdrojů, se velice podobají.

Ještě jsem našel zdroj od Axiometu se stejnými parametry jako ty dva předchozí. http://www.tme.eu/cz/details/ax-3003l-3 ... e/axiomet/

Vlastní někdo něco od axiometu?
pirat077

#21 Příspěvek od pirat077 »

RECENZE NA LABORATORNÍ ZDROJ AXIOMET AX-3005DBL-3

http://www.tme.eu/cz/details/ax-3005dbl ... /axiomet/#

Moje poznatky:

- proudové omezení se zapíná jedním ze třech tlačítek na předním panelu. Někdy se nepodaří omezení zapnout napoprvé (stav CC signalizuje LEDka nad tlačítkem)

- proudové omezení se nastavuje tlačítky (zvykl jsem si, už považuji za výhodu)

- kolečka pro nastavení jsou dekodéry => nekonečné kroucení kolečkem,
nastavování napětí je příjemné

- proudové omezení se nastavuje na úrovně 0/0,02/0,07/0,12/...Ampér (nemám zkušenost, jak moc spojitě jde regulovat proud u jiných zdrojů)

- velké vystouplé kvádry na předním panelu s nápisem "ext output" nejsou vypínače jednotlivých zdrojů, ALE jsou to krytky svorkovnic výstupů (považuji za velkou výhodu, navíc mají krytky zespodu drážku pro připojené dráty)

- nejsem si úplně jistej přesností měření proudu...při měření hodnot okolo 20mA mi jeden ze zdrojů ukazoval hodnotu o desetinu nižší (oba výstupy měřeny multimetrem) ...je možné, že soudruzi v Polsku zdroj dělali na větší proudy (zdroj je do 5A)

- dobrá čitelnost displeje (i pod úhlem 70% jsou číslice dobře čitelné), zelené podsvícení vypadá dobře, v noci nesvítí moc

- při napětí do 12V a max 0,5A se ani neroztočí větráky. S dlouhodobým větším zatížením nemám zkušenost

(- zdroj byl objednán z TME, jako obvykle velice rychle doručen A velice dobře zabalen!! )

- životnost zdroje přidám časem ;)
adam440

#22 Příspěvek od adam440 »

Zdravim,
taktéž se poohlížím po nějakém laboratorním zdroji a docela mně zaujal tento:
http://www.tme.eu/cz/details/dps-3203tk-3/vicekanalove-napajeci-zdroje/matrix/

Má totiž kromě klasických dvou regulovatelných výstupů také výstupy 5V, 3,3V a 2,5 V což by se někdy mohlo hodit, ale zajímá mě jestli je kvalitní (nechci aby mi za 2 roky odešel) a také kolika-otáčkové jsou potenciometry na regulaci napětí (jednoduše jak přesně lze napětí nastavit).
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“