Wifi WebServer

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Wifi WebServer

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
na youtube jsem našel video postup jak si vytvořit Wifi webserver https://www.youtube.com/watch?v=rVbnnEMDSvU a na aukro jsem vyděl wifi modul který není až tak drahý Modul ESP-12 ESP8266 Wifi http://aukro.cz/modul-esp-12-esp8266-wi ... 99886.html ale jsou tam patrné rozdíly tak nevím stoprocentně jestli je to ten tíž modul.Další věc na videu je použitý převodník USB na sériový ten nemám ale mám datový kabel s mobilního telefonu Siemens A60 tak TXD a RXD mají logiku 3V6 tak jestli se to dá použit díky za rady
Čím víc dál se snažím se učit tím poznávám že nic nevím .Poslední 2 roky mám kvadruparézu
ross4435897

#3 Příspěvek od ross4435897 »

Rozdil je akorat v poctu GPIO portu myslim ...jinak je to to principielne stejny. Neco k tomu najdes i tady. A na netu je toho take plno ...
Funguje to skvele, zkousel jsem na tom wifi-ovladany spinac ... a za par kacek je to docela prdel. Ovladani pres AT me prislo takovy tezkopadny, programovani pres LUA je mnohem lidstejsi ... Ono, vic nez WEB server, me to spise zajimalo jako jednoduchy, vzdaleny, a pres wifi ovladany prvek, tak asi necekej zadne prekotne funkce ... na to je dozajista lepsi Raspberry PI. Chtel bych si jeste pohrat s tou LUA I2C knihovnou/sbernici, a pres ni to propojit s MCU, ale nemam cas ... :?
markoni
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od markoni »

Tak který? http://aukro.cz/modul-esp-12-esp8266-wi ... 99886.html nebo http://aukro.cz/wifi-at-seriovy-modul-e ... 06889.html mě se zamlouvá ten první ale nemá konektor na externí anténu typ ESP-12 na který mám zálusk tak podle mně a v této době je na vrcholu má nejvíc GPIO portů aspoň podle mně ještě bych potřeboval se ujistit jestli bude ke komunikaci a nahrání firmware stačit ten datový kabel od mobilního telefonu simens A60 který mám nerad bych pořizoval převodník z USB na COM díky
Čím víc dál se snažím se učit tím poznávám že nic nevím .Poslední 2 roky mám kvadruparézu
MiloPS3

#5 Příspěvek od MiloPS3 »

ještě bych potřeboval se ujistit jestli bude ke komunikaci a nahrání firmware stačit ten datový kabel od mobilního telefonu simens A60 který mám nerad bych pořizoval převodník z USB na COM díky
kdyz umis psat tak urcite umis i cist , takze si stahni datasit od ESP8266 a najdi si tam jaky je maximalni vstupni napeti...

vyber si jakej chces , kterej ti vyhovuje, drahy sou stejne vsechny :lol:
markoni
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Ten Wifi modul mám doma http://aukro.cz/modul-esp-12-esp8266-wi ... 99886.html ale teď řeším pinový adaptér viz příloha chci to udělat tak že půjdu do copycentra ze souborem PCB.pdf a nechám to vytisknout na foto papír na laserové tiskárně a na kuplextit si to nažehlím a vyleptám jen mě nesedí rozměry tišťáku ať dělám co dělám nemohu docílit v programu Proteus 8 PCB Layout jestli to není tím že to tisknu na ingoustovce díky za postřehy
Přílohy
PCB.pdf
(5.92 KiB) Staženo 107 x
adapter.jpg
(205.36 KiB) Staženo 97 x
$_12.JPG
(23.04 KiB) Staženo 112 x
FHonza

#7 Příspěvek od FHonza »

A nemáš při tisku z PDF nastavený přízpůsobení velikosti stránky ? Musíš zvolit "Skutečná velikost".
markoni
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od markoni »

FHonza píše:A nemáš při tisku z PDF nastavený přízpůsobení velikosti stránky ? Musíš zvolit "Skutečná velikost".

Já jsem se špatně vyjádřil v podstatě velikost rozměrů souhlasí ale spíš jde o rozdíly prakticky žádné příklad na jedné straně je 8 vývodů 4 vývody souhlasí ale další už tak ne rozdíly jsou tam v desetinách milimetru.U mě je to složitější že já se nemohu sebrat a jít si to vytisknout do copycentra na zkoušku protože se nedostanu z domu z důvodů invalidity já to to potřebuji na sto procent aby to sedělo na prví pokus i s tým budu mít veliké problémy se¨nějak dostat do copycentra a kupovat laserovku se mi nechce k vůli pár tištákům co budu v budoucnu potřebovat jestli vůbec.díky
FHonza

#9 Příspěvek od FHonza »

Neznám program Proteus 8 PCB Layout, ale ještě mě napadlo, nemůže to být že máš zvolený chybný rastr pro piny ? Myslím jako palce proti milimetrům. To by pak odpovídalo, že se chyba projeví až na několikátém pinu (2.54 proti 2.5)
markoni
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od markoni »

To bude asi ono tam je th u každého rozměru a já právě nevím jestli to jde nějak přepnout na mm nebo ne? díky
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“