Seagete FreeAgent disk
Moderátor: Moderátoři
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A jsem z toho jelen, ať to orientuju jak chci, tak mi to v patici pinově nevychází. Piny mají rozdělěný na 4 kvadranty a ať to otáčím po 90 stupních. tak se nechytám. Na plastu patice je na jednom rohu seříznutí. U ní je pin A1?
Mezitím mi dorazil nějakej Asus s 940 socketem. Saty jsem vyřízl na jednotlivý kusy a u každý ještě prořízl plošák mezi funkčníma pinama a krajníma silnejma. Nejdříve šly odpájet ty silný. Pak jsem prolil pájkou těct 7 funkčních a nahřál najednou a vytáhl. 4 ks, úspěch 100%.
Kedysi som takto lacno kupil P3 s odpadnutym pinom. Ten som prispajkoval a procesor dodnes funguje.
Nojo, ale předělat se to musí, přes USB2 se kopíruje kolem 19MB/s, což je šílený, 430GB trvalo kolem 8 hodin. Ono totiž navíc na jumper poli bylo zapnutý omezení disku na 1,5Gb/s. Ani jsem netušil, že na disku jde nastavit aby jel jen SATA1.
Vemu disk, namaluju na něj a vytisknu škatuli se zasunovacím víkem a ďourama pro připojení kabelů z eSATA/SATA sady přímo do disku. Sice to nebude tak pěkný (budou vidět vrstvy tisku) ale hlavně to bude funkční. Šlo by to taky slepit z ABS desek, ale moc práce s závěsy silentbloků, na kterých disk v krabici visí.