Máte někdo zkušenost s kvalitou kondů na ebay nebo aliexu?Ty modré co všude nabízejí i firmy u nás Ame,Tipa? Měl jsem kdysi řady 220pF do CRT TV a byly hned vadné,koupené v ČR.
Při zapojeném do kolektoru tranzistoru Řks na nich kleslo napětí na polovičku,zkoušeno více kusů dal jsem ze starého šasi a v pohodě.Neměřil jsem je,zřejmě svod.
Kdyby měly svod, že by kleslo napájení řádku, tak by ti za chvilku vystřelily. Kdyby byly bez kapacity, tak by se jen mírně zúžil obraz. Takže vadné být nemohly a měl jsi tam jinou vadu. Mimochodem, ty z AME jsem běžně používal a žádný problém nebyl.
To bych se spíš podíval, co to bylo z měřák - třeba ho ty špičky bez filtrace mátly a integrace pak ukazovala kraviny. Pokud by se tak podílely ty kondy svou vodivostí, myslím že velmi brzo by se z nich začalo tak trochu čoudit
Pokud si pamatuju,tak hned po zapnutí už bylo slyšet,že ten konec blbě chodí
nebadal jsem moc co s tim,zapnuto to bylo jen pár sekund ať mi neodejde konec a myslím,že se hřály.Dal jsem starý kus a jelo to.Bylo to kondama stopro,byly nové měl jsem 3kusy a všechny stejné. Jeto tak 3roky.
Jo,byly na 3KV určitě,aspoň na nich to bylo napsané.Proto se ptám ať nekoupím víc kusů a nebudou na nic.Jinak laboroval někdo z hodnotama
u těch invertorů,jaký vliv má změna hodnoty?Používají se tam různé druhy.
Zažil jsem u jednoho malého prodejce, který měl malé kapacity na 2 a 3kV, že mi přišly kondy místo 27pF v kapacitě 270pF, a stejně tak 150 místo 15. Označení na nich bylo "27o" a "15o". Prý to vzal tady z nějaké firmy ze severu Moravy jako NZ zásoby, prodal toho několik balíků a nikdo si nestěžoval...