SD karty

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mira_A

SD karty

#1 Příspěvek od Mira_A »

Dávejte si pozor! Zase jsem koupil kartu, která se tváří, že má 16G, ale vejde na ni pouze 8GB dat. Doporučuju testovat a reklamovat. :wink:
Jakmile se dostanete přes hranici něco přes 8GB začne do zbytku karty zapisovat nuly. Soubor se jako zapíše, ale chybí obsah.
Kvicala_r

#2 Příspěvek od Kvicala_r »

Celkem běžné - hacknutá. I když se hlásí že má víc a soubory jsou ve struktuře zapsány, fyzicky chybí. Nejlepší je H2TestW. Print screen prodejci a z Alixepressu (PEN) i z ebay (mikro SD) bez okolků vrátili celou částku. Záchrana je, že můžeš vytvořit oddíl 8G a ten naformátovat - pak Ti systém nepovolí zapsat víc. Ale třeba moje kamera do auta si pokaždé "novou" kartu naformátuje a tohle ji neobelže :( Každopádně mám už asi tři PEN drive a dvě uSD deklarované jako 32G a ve skutečnosti max 8...
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Nikdy nekupujte tieto veci na eBay a pod.

Falosne USB disky sa daju opravit - podla typu radica stiahnut servisnu utilitu, nastavit tam spravnu velkost flash a preformatovat.
Kvicala_r

#4 Příspěvek od Kvicala_r »

Jo o té opravě sem si jeden večer početl. Zkoušel jsem to aplikovat na SD kartu, ale tam je evidentně ten systém udělaný jinak :( I na ebay se dá asi koupit něco normálního (Sandisk, Samsung) - ale ty ceny jsou srovnatelné s našima.
Já to beru jako sport - mám pěkného kingstona v ocelovém pouzdře na klíčích a nestálo mě to mimo třech týdnů čekání na doručení ve výsledku nic.. A ten podovodník na to alespoň doplácí, že chce někoho ojebávat :)
weed_smoker

#5 Příspěvek od weed_smoker »

Tyhle média kupuju jen v GESu (Adata,SanDisk) a zatim nebyl s nima problém,čitelnost 100% a místo odpovídalo údaji na obalu(4GB=3G8,8GB=7G5).Padly mi jen některý reklamní a ty,který byly z druhý ruky (koupený v nějakym přístroji nebo "za pivo" v hospodě).
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od otakarv »

Já jsem si objednal z Aliexpress tuto 32GB SD kartu. Těsně před doručením (minulý týden), kdy při sledování zásilky ráno jsem zjistil že je zásilka přebrána na doručení, mi přišel e-mail z "AliExpress Trade Security Department" že veškeré objednávky tohoto prodejce jsou zmrazeny.
Včera večer po přečtení příspěvku jsem podle Kvicala_r kartu otestoval. Kartu jsem před tím neformátoval, pouze jsem z ní stáhnul data (pár fotek+krátké video, kartu jsem měl v telefonu, celková velikost dat 306MB). Při spustění kontroly (možná jsem něco udělal špatně :nevim: ) se mi objevil čas kolem 1a1/2h, byl jsem unaven tak jsem nechal běžet test a šel spát. Ráno jsem zjistil viz příloha, kartu jsem dal naformátovat, ale nastal problém, PC mi vypisuje že "Systém Windows nemohl dokončit formátování" a k datům se již nejde dostat. Ještě po tom testu před formátováním jsem se podíval na velikost disku a zjistil jsem následovné viz druhá příloha (přitom na kartě byla velikost dat již zmíněných 306MB). Jde s tím něco udělat?
Přílohy
SD 32GB po testu.PNG
(6.33 KiB) Staženo 153 x
SD 32GB test.PNG
(192.28 KiB) Staženo 192 x
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Vyhodit.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

Už jsem psal na Aliexpress tak jsem zvědav co s tím udělají zda vrátí peníze, dal jsem 9,52€.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jjilek »

Mám podezření na problém s kapacitou SD karty Samsung 32GB. Dal jsem ji do Galaxy Duos GT-S6102. Systém hlásí 28GB volné paměti. I poměrně malá další aplikace hlásí nedostatek paměti. Mohu si dovolit H2W test spustit přímo ve SMART mobilu? A nepřemažou se mi data při testu na kartě?
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

h2testw ziadne data neprepisuje. Ale ked je karta falosna, tak jej zaplnenim sa data znicia.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od otakarv »

Takže raději si ty data zazálohuj jako jsem to naštěstí udělal i já.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jjilek »

jjilek píše: Mohu si dovolit H2W test spustit přímo ve SMART mobilu?
Když si jej připojím k PC?
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Ak podporuje USB mass storage, tak ano.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jjilek »

USB mass storage podporuje, takže to risknu. Nic jiného mi nezbývá, nemám jinou možnost jak SD kartu připojit k PC.
Celeron

#15 Příspěvek od Celeron »

Mám tu 16GB reklamní USB-čko. Když jsem ho zapsal někde kolem 9GB, tak se celý zbořilo. Formát ani rychlej ani celkovej si s ním neporadí. Vždy na konci je výpis "W nemohl disk naformátovat blabla" .
Mám ho rovnou rozkladívkovat a nebo je něco co by ho přeléčilo?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“