p32 píše:A pro ty, co si myslí, že v matematice není místo pro pojem čepice, tak by si měli zopakovat slovní úlohy.
Koukal jsem do tabulek a zadne vzorecky na vypocet povrchu/objemu cepic jsem nenasel. Muzes sem nejaky hodit?
Moderátor: Moderátoři
p32 píše:A pro ty, co si myslí, že v matematice není místo pro pojem čepice, tak by si měli zopakovat slovní úlohy.
To nemyslíš vážně. A vzorečky pro výpočet objemu brambor jsi našel? Jsou lidé,kteří dokáží obecné vzorce aplikovat na konkrétní situaci. Pro Boha Ty fakt někde děláš vedoucího?termit256 píše:Koukal jsem do tabulek a zadne vzorecky na vypocet povrchu/objemu cepic jsem nenasel. Muzes sem nejaky hodit?
termit256 píše:... Koukal jsem do tabulek a zadne vzorecky na vypocet povrchu/objemu cepic jsem nenasel ...
pajosek2 píše:... vzorečky pro výpočet objemu brambor ...
Pepa87 píše: 2) filozofická otázka, zda jde o čepici nebo kužel. Podle mě se má počítat čepice a tvar kužele je jen pro ilustraci. Nevím tedy proč by se mělo filozofovat s nějakou podstavou. Nakonec by taky třeba mohli počítat plochu obou stran papíru nebo rovnou výplň celého vnitřku stočeným papírem...