Aliexpres

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

Aliexpres

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Máte někdo zkušenost s výše zmíněnou firmou ? Jaký je rozdíl od EBAYe ? Platí se tam též přes PAY ?
jandu

#2 Příspěvek od jandu »

Nie, paila sa nedá . je tam niekoľko spôsobou, ale Paypal nie..platil som kreditkou a tovar mi došiel za dva týžd e a pohode. Ja som spokojný.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
css

#3 Příspěvek od css »

Připadá mi, že na eBay prodávají převážně běžné osoby a překupnící, kdežto na Aliexpress udávají svou produkci přímo výrobci. Zatím jsem tam kupoval 4x, vždy špatně sehnatelné nebo jinde (i na eBay) nesehnatelné součástky, vždy za super cenu a spokojenost.

Je potřeba si ohlídat, že ne každý prodejce prodává kusová množství, což se dá odfiltrovat hned při výpisu. Příjemné je, ale hlavně u spotřebního zboží, že mnoho prodejců má v nabídce dopravy možnost Sweden post, což jsem jednou vyzkoušel při nákupu za cca 30Euro, a je to dobré, balíček byl odeslán skutečně ze Švédska (EU), neboli nehrozí žádný opruz od celníků ohledně CLA a DPH.

Dodací lhůty u mě pokaždé cca 4 týdny, ale mám dost intenzivní tušení, že minimálně půlku má na svědomí Česká pošta 120 (celnice Praha).

Platba přes internet platební kartou, rychlé, spolehlivé. Obecně je dobré ji mít standardně zamknutou a povolit platbu těsně před transakcí a potom zas ihned zamknout.

U mě tedy zatím Aliexpress 100% ano!
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Jak to myslíš zamknout , dát nulový limit ?
FHonza

#5 Příspěvek od FHonza »

Přesně tak to používám (u mBank). Limit platby přes internet mám nula, zvednu když chci něco platit. Pak vrátím na nulu.
css

#6 Příspěvek od css »

Ano, nulový limit :D
pocitujlasku

#7 Příspěvek od pocitujlasku »

objednaval som tam niekolko veci. nie je to firma, je to vlastne len portal, kde predavaju firmy.
Plati sa tam kartou, po objednavke a zaplateni peniaze drzi aliexpress, a obchodnikovi ich da bud po 40-tich dnoch, alebo po potvrdeni prijatia tovaru.
Zatial mam max. spokojnost, aj ludia z mojho okolia, ako pisali davaj si pozor na kusove mnozstva a postu zadara (ponukaju aj platene, a to vtedy skutocne pride tovar aj do tyzdna).
No vidis, a tak si sa bal
hakamusai

#8 Příspěvek od hakamusai »

FHonza píše:Přesně tak to používám (u mBank). Limit platby přes internet mám nula, zvednu když chci něco platit. Pak vrátím na nulu.

jj,přesně tak to řeším i já.Stejnej účet,stejnej způsob platby.Už jsem totiž v minulosti zažil že mi sežrala platba kartou na internetu platbu dvakrát.
bu2520

#9 Příspěvek od bu2520 »

nevíte v jaké fázi se vyplňuje adresa kam chci zaslat zboží ? Je to po zaplacení, nebo je někde v osobním účtu nějak jsem nenašel kolonku. opravdu funguje poslat Švédskou poštou kvůli kalouskovnému?
css

#10 Příspěvek od css »

bu2520: Adresa se vyplňuje úplně jako první, dřív než začneš nakupovat, a to při registraci.

Švédskou poštu jsem zkusil zatím jednou, a opravdu byl balíček zaslán ze Švédska, takže bez kalouskovného.
bu2520

#11 Příspěvek od bu2520 »

tak adresu už jsem objevil a zasekl jsem se na platbě mám mastercard a ve jmému háčky které mi jejich formulář odmítá , když to zadám bez diakritiky tak mi to nevezme. Nevíte jak na to popřípadě o jiné platební možnosti? bohužel paypal nemají v nabídce.
css

#12 Příspěvek od css »

bu2520: to je divné, též mám ve jméně háčky a kartu Mastercard, při registraci jsem zadal jméno bez diakritiky, a vše normálně funguje. Pes bude asi zakopán někde jinde :wink:
bu2520

#13 Příspěvek od bu2520 »

máš pravdu nevím kde byl zakopaný pes, ale teď to najednou prošlo , každopádně dík za reakci F.
robo

#14 Příspěvek od robo »

Dobry den. Poprve jsem nakupoval a hned smula. Koupil jsem sklo na 10 palcu tablet. neco pres 2000tacky stalo, zasilka dorazila, ja nakoukl na flex a sklo zabalene do bublinky jsem nekontroloval. Z Aliexpresu zacali chodit emaly, z nich jsem pochopil ze se mam vyjadrit k nakupu. Vcera uz jsem se nastval ze s tim neco udelam. Sklo jsem skusit nemohl, schazi jeste jedna vec a tak jsem chtel od stolu napsat vse ok. Nedalo me to a a to sklo jsem vytahnul z krabice a zacal rozbalovat a rozbalovat. No po rozbaleni jsem myslel ze me trefi slak. Sklo bylo od stredu horni casti, fotaku, do leve a prave strany paprskovite nakraple, rozbite. Otevrel jsem spor a zadal refundaci. Mezi mnou a prodejcem probehlo nekolik zprav a poslanych fotografii. predposledni zprava byla
dear,
just now i send the photo to that company.
they want me to send it back to him.
then he will compensate it.
could you send it back to me?
z cehoz jsem pochopil ze pokud sklo neposlu ze penize nebudou a posledni
dear,
good day,
i give you full refund.
could you give me 5 star?
thanks

ze chce 5 hvezd, coz ma momentalne smulu.Jo a dneska uz je napsano Dispute Finished. K te predposledni zprave. A ted co dal. Tady jsem se docetl ze Aliexpres drzi 40 dni penize a pote, pokud je vse ok je posle prodejci. Jak to ale bude tady. Musim poslat sklo prodejci. Nebyt to nekde v cine a k tomu rozsypany caj tak v tom potiz nevidim. Dekuji za odpoved.
pocitujlasku

#15 Příspěvek od pocitujlasku »

Tiez som mal problem so sklom, dal som dispute, ale predajca bol tak arogantny, ze som postupil vyssie a spor riesil aliexpress (escale dispute, alebo tak nejak).
Poslal som im foto (sklo uplne ine, a tiez rozbite), dali mi 2 moznosti: poslat spat a ziskam 100% sumy, alebo si ho necham a daju mi 80%. vzhladom na postovne som bral druhu moznost, a skutocne mi prislo na ucet 80% sumy.

Ked som neskor bral od ineho predajcu, tak to mi prislo v 100% stave.
Peniaze drzi aliexpress az do doby, kym bud neuplynie doba na dorucenie, alebo nepotvrdis prijatie.
No vidis, a tak si sa bal
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“