Jak dlouho vydrží odsávačka cínu?
Moderátor: Moderátoři
Tak sem si pořídil pár let nazpět celokov. Ta je mechanicky snad nezničitelná. Jen ten teflonový náústek má malinko větší průměr než pístek, co vytlačuje zbytky cínu a tak se mi v ní vždy něco nalepí a musím to vyšťuchnout hrotem - což mě se*e. Mám i stanici s odsávačkou, ale ve výsledku je pro mě práce s mechanickou rychlejší a spolehlivější.
Jinak používám vždy na hrubé odsátí a pak dočistím knotem.
- Přílohy
-
Obraz001.jpg- (113.39 KiB) Staženo 155 x
A piest som upravoval tiez mam 2 gumickovy a presny tak ze cin nejde az na gumicky, a odsava to luxusne.
-
petrfilipi
Jediná malá nevýhoda těchto typů je možná trochu silné péro, což při stisku tlačítka způsobí dost velkou ránu.
Opět bohužel platí, že věci vyrobené před sametovkou měly něco do sebe. Dneska se honí každá setina centu a na kvalitě je to bohužel znát.
PF
Sice jsou to kopie dřívějších GB odsávaček, které jsme používali na opravách monitorů (a tam se moc nezastavily), ale jednu mám v nynější práci, zatím bez problémů.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Používám tuto odsávačku ve spojení s rukojetí odsávačky weller. Mikropájku mám weller, tak jsem si sehnal odsávací kopyto weller.Nemám k tomu tu mašinu s vývěvou, tak těleso zahřívám mikropájkou a hadičku od kopyta mám na této odsávačce.
rnbw píše:Druha je kovova, ale spodok s hrotom je plastovy - na zavit. A ten zavit sa odlomil... Uz som chcel kupit novu, ale prilepil som to docasne sekundovym lepidlom a uz to drzi dost dlho.
Takze docasna oprava stale drzi.
Medzitym sa dvakrat omlela drazka pre zapadku v oske - odsavacka nedrzala natiahnuta. Opiloval som to pilnikom a zase to fungovalo.
Teraz uz ale odsavacka skoncila uplne - narazmi pri odsavani sa znicil zavit, takze sa rozpadla napoly. Nudzovo som do zavitu vrazil kus drotu a utiahol, ale kupa novej je uz nevyhnutna. Kupim asi osvedcenu plastovu DP-366C.