Standa99 píše:To snad má někdo zájem o FM pásmo
Ale kdo a proč?? DAB+ má být snad energeticky výhodnější, protože jeden vysílač obsáhne 12 stanic.
Moderátor: Moderátoři
Standa99 píše:Technicky to sice přitahuje, ale doufám, že to bude stejný fail jako 3D-TV, HbbTV aj. Dnes jsem narazil na Dolby Atmos z jednoho pidirepráku.
To snad má někdo zájem o FM pásmo a potřebuje to přestěhovat jinam.
Já to nenapsal proto, abych kritizoval kradení technologií a nápadů (kolikrát i ten "chytrej a bohatej západ" využil situace a přivlastnil si a v další době nechal bohatě platit za užitečný myšlenky pocházející z mozků "východu"? Určitě mockrát...). Napsal jsem to proto, abych ilustroval důvody, proč se mnohý technologie nebo technický řešení nedostaly do praxe a i když byly kvalitnější než v jejich současnosti zavedený starší a používaný řešení, prostě "zapadly" do propadliště dějin - třeba i proto, že se mezitím dostatečně rychle rozšířilo ještě modernější řešení...Standa99 píše:To už můžeme řešit i to, že někdo někomu ukradl vynález cepu
....
Standa99 píše:Technicky to sice přitahuje, ale doufám, že to bude stejný fail jako 3D-TV, HbbTV aj. ...
Řeší se v něm ale také využití důležitého pásma 700 MHz, které se má v budoucnu uvolnit a posloužit pro nasycení poptávky po rychlých mobilních datech.