Tlačítko gumové nepracuje
Moderátor: Moderátoři
Takhle to bylo hotove za odpoledne, stalo to par kacek a kdykoliv to jde opravit. Pouzivam ty vetsi typy 12x12mm, pres spinace polozim kus plastu z ruznych bezpecnostnich tabulek aby se nevymackavala kryci samolepka na ktere jsou vytiskle tlacitka. Tohle reseni funguje roky bez problemu, narozdil od tech pitomych PLC ktere po podobnych zkusenostech pokud je to mozne leti z firmy velkym obloukem.
1. vyčistiť isopropylalkoholom obe časti (tlačítko aj kontakty. tie opatrne! aby sa nezmazali). Niekedy to stačí. Ak nie:
2. bavlnenou handričkou prešuchať vodivú gumu. Ak nezaberie:
3. jemným šmirgľom trochu zbrúsiť z vodivej gumy (niekedy je hrubšia, a nefunguje len vrchná časť). Ak ani to nepomôže, tak len:
4. tie nalepovacie plôšky. Ak sú tlačítka silikónové, ide to lepiť jedine silikónom.
Akýkoľvek načatý silikón mi po čase zaschne. Našiel som jeden spôsob, ako tomu zabrániť (aj keď len na 90%). Mám tubu Lukoprénu. S pôvodným vrchnákom zasychal. Riešenie: skrutkovačom odoberiem silikón z výpuste, vyčistím handričkou, tým vznikne priehlbina, ktorú zarovnám kozmetickou vazelínou. Na to dám pôvodný uzáver. Zatiaľ sa zdá, že to drží.