Pomalé připojení,kde hledat problém?
Moderátor: Moderátoři
Pomalé připojení,kde hledat problém?
Mám s nimi smlouvu na net a IP TV,rychlost připojení mám mít 50/10 ale podle měření se nedostanu ani na polovinu.používám starý router CANYON tak nevím jestli není problém v něm protože se mi stává že i když mm router od sebe 3m tak někdy nemám ani plný signál (někdy chybí jedna až dvě čárky).
Mám natažený kabel asi 5m potom mám rozdvojku přímo od pody a z ní jde jeden kabel do TV a druhý asi 15cm do routru. Při měření mám TV vypnutou i setobox je odpojen od napájení takže nemůže brát žádný signál.
Všiml jsem si že i TV se mi často seká tak nevím kde hledat problém.
Tak jsem zkusil napojit NB přímo kabelem z routeru a rychlost je perfektní, takže co s tím koupit nový router nebo to takto přes Wi-Fi prostě pojede na každém routeru?
- Přílohy
-
rychlost kabel.jpg- Tohle je přímo přes kabel
- (54.44 KiB) Staženo 101 x
-
rychlost.jpg- Tohle je měření přes wi-fi
- (56.96 KiB) Staženo 98 x
http://www.aliexpress.com/item/1PCS-Sup ... 81415.html
Je možné, že to HW omezení bude na straně jak routeru, tak toho PC - Wifi kartě. Před vlastní koupí toho routeru by bylo vhodné zjistit přesný typ routeru a zjistit o něm v TTD, co vlastně zvládá. Možná umí i to n-ko. A hlavní problém bude pak v kartě toho NB ...
Pokud by byl zájem o koupi levného a přitom velmi výkonného routru, pak rychlost TP-Link TL-WR841ND (standard: b,g,n) po nahrání DD-WRT je dostatečná (Demo webového rozhraní). Navíc bude umět i klienta. A cena také.