Zelený obraz Tv tesla , typ 21S2F20 ST rok výroby 2006

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

#16 Příspěvek od Michal22 »

Já myslím, že by se mělo začít rozumnou fotkou- co když má pravdu bastlir40 a autor vlákna má jen nefunkční Degauss?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
samponek

#17 Příspěvek od samponek »

Hill píše:Jo, pokud v té C416 nebyla zrovna Videocolor A67-701X (lic. RCA), tu bys regenerátorem jen spolehlivě dorazil.

Setkal jsem se jen s Tesla A67, ty šly regenerovat úspěšně osm z deseti, ty dvě měly svod některé, nebo všech katod na žhavení, který nešel odstranit.
Kremik

#18 Příspěvek od Kremik »

Čím jsi to dělal? Já to kdysi skoušel, a úspěšnost byla mnohem menší. Novější obrazovky asi byly nějaké lepší, ty už jsem vysvícené nepotkával.
Cowley

#19 Příspěvek od Cowley »

Zase jedno téma, které autor ráno před odchodem (řekněme do práce) "pověsí" na Bastlírnu.
Ostatní by se rádi podělili o svoje rady, ale autor, který není v dosahu internetu, nemůže reagovat na další vývoj a detaily u svého založeného tématu.
A ostatní se jen a jen dohadují... :D

Je až s podivem, kolik takových témat zaniklo a autor se už dále neozval a marné bylo naše volání "tak jak to dopadlo?" ... "pomohlo Ti to ?" ... apod.

Snad to nebude i tento případ.
samponek

#20 Příspěvek od samponek »

Regeneroval jsem A67 i novější obrazovky, nemá to vliv, regenerátor má šest patic na všechny typy obrazovek ( včetně CRT monitorů )

Princip je, že to posílá do katod RGB proti první mřížce - 1000V za sebou v impulzech, na hlavní anodu se připojuje vybíjecí kostřící lanko spojené s lankem na obrazovce.
masar

#21 Příspěvek od masar »

>>Kremik: V manuálu o servisním menu není zmínka. Veškerá servisní nastavení se dělají pomocí adaptéru a software SoftJig.
Pěknou stránku na toto téma, včetně návodů a softu najdeš tady.
:wink:
Kremik

#22 Příspěvek od Kremik »

Jeden mám stažený, a taky jsem v něm nic nenašel, jenže já jsem hodně špatný "angličan". Ale díky za tip, prohrábnu se v tom, třeba mi to něco dá. I se mi to hodí, protože ten monitor mám jako takový pokusný, testovací.

P.S. Jo, to vypadá moc hezky, díky!
fredis

#23 Příspěvek od fredis »

Hill má zase jako obvykle pravdu. Měl jsem ten hnůj značky Videocolor ve svém Finluxu :barf: Jen menší úhlopříčku. Nová jakž takž, ale jak trošku zeslábla tak fuj. A s regenerací měl úspěch asi jen Šamponek :wink: .
adam164

#24 Příspěvek od adam164 »

Milan74 píše:nie je to náhodou typ 21SRF20ST alebo 291SRF20?

Ten typ som opisal zo záručného listu. Je to pisané rukov a celkom nečitatelné. Takže keď zhrniem Vaše rady táto porucha sa nedá tak úplne jednoducho odstrániť....

názov bol napisaný v názve vlákna..... typ 21S2F20 ST rok výroby 2006
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Vliezt do servisneho menu a stiahnut trochu zelenu.
xsc

#26 Příspěvek od xsc »

adam164 píše:Ten typ som opisal zo záručného listu. Je to pisané rukov a celkom nečitatelné. Takže keď zhrniem Vaše rady táto porucha sa nedá tak úplne jednoducho odstrániť....
názov bol napisaný v názve vlákna..... typ 21S2F20 ST rok výroby 2006
Typ by měl jít opsat přímo ze zadní strany TV.
Jinak ještě dotaz. Předpokládám, že TV provozujete přes STB. Zkuste, jestli je nazelenalý i šum, pokud na DO přepnete na normální program. Pokud ano, bude TV vyžadovat nastavení. Pokud ne, může být chyba v propojení s STB - konektory SCART za moc nestojí a často jejich kontakty "hnijí". Zkuste tedy zahýbat s konektory, jestli se zabarvení nezmění.
Z vašeho popisu ani není jasné, jestli jde obraz do zelena ve světlých nebo naopak tmavých částech - podle toho je pak potřeba nastavovat.
adam164

#27 Příspěvek od adam164 »

Ako sa dostanem do servisného menu? V návode k použitiu taká položka nie je....

TV je napájaný s káblovej televizie cez okrúhly vstup.
Nazelenaný sú len postavy. Vyzerajú ako vodníci....
Naposledy upravil(a) adam164 dne 15 čer 2015, 21:02, celkem upraveno 1 x.
fredis

#28 Příspěvek od fredis »

Jasně že ne! To proto, aby tam takoví jak jsi ty nelezli! :roll: Napřed zkus to, co psal xsc a nemudruj o SM.
KUBO

#29 Příspěvek od KUBO »

adam164 píše:Nazelenaný sú len postavy. Vyzerajú ako vodníci....

Tak to vyzerá na vadný pozistor.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Hill
Administrátor

#30 Příspěvek od Hill »

To je pořád hádání z koule: zkus to vyfotit, zmenšit fotku pod 300 kB a dát ji sem, ať se pohneme z místa.
Buď vytáhneme ten hřebík (klínec), nebo přitlučeme i tu druhou nohu, ať už nechodíme dokolečka...
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“