PC zdroj Blue Storm II 500W
Moderátor: Moderátoři
PC zdroj Blue Storm II 500W
mam problem s tymto zdrojom a to taky, ze pri zatazeni vetvy 3.3V uz 9A
v zdroji zacne pulzovat asi ochrana a napatie poklesne na 2.6V co je uz nizke napatie. (Pritom vetva 3.3V je dimenzovana az na 30A).Skontroloval som vsetky kondenzatory, diody aj vyk. tranzistory a vsetko vypada v poriadku. Ked ho zapnem bez zataze zdroj ide bez problemov ale akonahle ho zatazim zacne sa prejavovat tato zavada. Aj pri zatazeni 5V vetvy 9A napatie poklesne na 4.6V ale zdroj nepulzuje. Zdroj obsahzuje aktivne PFC riadeny CM6800. Vystupne napatie je monitorovane s PS223. To je vsetko co o tom zdroji viem, bohuzial od zdroja nemozem nikde zohnat schemu. Vopred dakujem za akekolvek rady a podnety.
tym ze zatazis jednu vetvu, musi stupnut vykon na trafe, tento zvyseny vykon samozrejme zdvihne napetie na vsetkych vetvach (je tam jeden trafak, ten nedokaze riadit jednotlive vetvy oddelene) s tym ze na niektorej vetve uz mozes byt mimo povolenej hranice a ten strazny obvod to zbrzdi.....
ak chces takto pouzivat zdroj , musis oklamat alebo vyhodit ten strazny obvod ktory sleduje napetia.
Je to stejné jako tady, vybrat větev, kterou budeš používat a druhou vazbu nechat odpojenou, jinak se napětí vzájemně ovlivňují. ( vazba 33k a 68k )
- Přílohy
-
DC-DC měnič 12V na 2x 12V až 2x 75V.jpg- (125.27 KiB) Staženo 252 x
- Přílohy
-
Blue Storm II 500W.pdf- (167.6 KiB) Staženo 315 x
Pozdravuje Vás Martin
Pokud příjdeš na to, čím to je, tak se poděl o zkušenost.
stevo59 píše:Vyměnil jsem všechny výstupní kondy
Tak skontroluj sieťový-v PFC zdrojoch býva na 450V. Nie je to časté, ale v zdrojoch, čo bežali 24/7 niekoľko rokov už som ich pár menil kvôli zníženej kapacite.
Myslíš že bych měl hledat problém na primáru.Mno nemám je jak vyzkoušet,tak se zkusím zítra zeptat v obchodu...
Výsledek pořád stejný, při tomto zatížení klesne z 12.05V na 11.7V což je špatně.(Když přitížím 5V větěv 12V/21W žárovkou, napětí vyleze na 11.95V)Jen je zajímavé, když odpojím žárovku 55W, tak napětí vylítne na 12.15V (což by mělo být) a chvilku cca 1minutu drží, pak zase spadne na 12.05V.Vyměnil jsem i ty 50V a 25V kondíky ale to je marný.(poznatek k transistorum na sek. je že i při zátěži jsou dva trans. rozspápený,ale ten třetí je skoro studenej, přitom jsem ho měřil a je OK.Může být problém v tomhle?