Oprava vadnych RAM s BGA cipmi
Moderátor: Moderátoři
Oprava vadnych RAM s BGA cipmi
Ide to jednoducho - staci teplovzdusna pistol a pripadne tavidlo. Vacsinu stacilo nahriat. Robim to vzdy po dvoch cipoch - minutu predhrievam (stupen 4/9), potom minutu az dve "opekam" (stupen 7/9) a nakoniec minutu pomaly chladim (stupen 4/9), potom prejdem na druhe dva cipy. Nasledne necham vychladnut a vyskusam. Ak nejde, tak spravim druhe 4 cipy.
Samsung nechcel fungovat ani potom, tak som to cele zopakoval s pridanim tavidla (Amtech z Ciny) a ozil. U vsetkych pamati Memtest presiel bez chyby.
rnbw píše:Tiez myslim, ze s tavidlom to vydrzi. Dostalo sa vsade, pretieklo aj cez prekovy na druhu stranuReball sa mi fakt robit nechce.
To by jsi se musel vzhledem k pracnosti a ceně hooodně nudit
rnbw píše:S nVidiou je to trochu horsie - tam nepomoze ani reball, pretoze tam sa rozpadavaju spoje vnutri cipu.
Jsem rád, že nás kteří to víme je více. Ono někteří dělají reball i víckrát a ne a ne... a prý je to určitě chlazením.
Vzhledem k četnost výskytu studeňáků v mobilech (asi hlavně proto, že mobily- narozdíl od RAMek- docela často padají, deska se pak různě prohýbá) přepajuji nějaké to BGA skoro každý den. Je to jen o cviku. A úspěšnost tam docela je.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jak se diagnostikuje paměť, kterou pc nevidí ?
Jaký průměr kuliček mám použít ?