Letošní počasí, nevídané, poblázněné...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
konosuke

#61 Příspěvek od konosuke »

ve 2/3 delší stěny místnosti, hejbat se s ní moc nedá, málo místa
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#62 Příspěvek od rnbw »

No a teplo odchadza kam? Naspat do miestnosti...
xsc

#63 Příspěvek od xsc »

V tom případě funguje jako topení, nikoliv chlazení místnosti. V blízkosti otevřených dveří lednice bude chlad znát, ale celkově to samozřejmě topí. Kam si myslíte, že jde spotřebovaná el. energie?
konosuke

#64 Příspěvek od konosuke »

máte recht, ale zadní mřížka teplo vyzařuje i pri zavřených dvířkách, sice asi méně
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
xsc

#65 Příspěvek od xsc »

Ano, zadní mřížka vyzařuje teplo odebrané zevnitř + energetickou ztrátu, další teplo navíc vyzařuje z motoru.
Jimmi2

#66 Příspěvek od Jimmi2 »

A zase ty zákony termodynamiky..... 8-)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od ZdenekHQ »

Celeron píše:Tak dávej bacha ať nekoupíš airconditionku jako já minulej rok.

Já s tímhle bojuju celej život, i když nevím, že se to tak jmenuje. Je to otravný a nemusí být po ruce ani klimatizace.....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#68 Příspěvek od rnbw »

Da sa to vylepsit ventilatorom. Nevyhoda je, ze to zvysuje vlhkost vzduchu.
p32

#69 Příspěvek od p32 »

rnbw píše:https://cs.wikipedia.org/wiki/Tropická_noc

U nas ma byt tato noc este teplejsia ako minula.

Tam ale píšou něco o dvaceti stupních. To musel psát mamlas, co viděl tropy někde z rychlíku nebo spíše z rakety. Dvacet stupňů v noci je v tropech totiž těžká zima.
No a když můžu chrápat přes den když je prý těch 35° C ve stínu, tak proč by to nešlo v noci ? Proto, že je to o něčem naprosto jiném než o teplotě.
xsc

#70 Příspěvek od xsc »

To nepsal mamlas, to je prostě meteorologický pojem. Tropická noc - noc kdy teplota neklesne pod 20°C. Vyšší být klidně může.
kokun

#71 Příspěvek od kokun »

p32 píše:Tam ale píšou něco o dvaceti stupních. To musel psát mamlas, co viděl tropy někde z rychlíku nebo spíše z rakety. Dvacet stupňů v noci je v tropech totiž těžká zima.
No a když můžu chrápat přes den když je prý těch 35° C ve stínu, tak proč by to nešlo v noci ? Proto, že je to o něčem naprosto jiném než o teplotě.

No, máš to nějaké pomýlené - tropická noc: nad 20°C (resp. teplota v noci neklesne pod těch 20);
tropický den: nad 30°C :roll:

I na Sahaře může teplota v noci klesnout až k nule, či pod ni - i když ve dne je tam třeba víc než 40°C ve stínu.
Honza - kokúň

#72 Příspěvek od Celeron »

Já koukal v 22.30 na venkovní teploměr na severní zdi a ukazoval stále 26 st C. Pod 20 to spadne jedině když se něco přižene.
Jinak když se začalo stmívat, viděl jsem něco, co v našich krajích asi nebude moc běžný. Nad garáží a sousedovým barákem se ve výšce cca 15 metrů rojilo hejno netopýrů. Odhadem tak 30-40 kousků. 8O Občas vidím jednoho, dva proletět, ale tohle? Nejspíš bude změna tlaku a hmyz se zkoncentroval v určité výšce a netopýři se tam ládovali. Ale taky jsem někde četl, že to může být příprava na šukačku. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jogo9

#73 Příspěvek od jogo9 »

kokun píše:.....Městské koupaliště mám 200m od baráku - včera praskalo ve švech. Auta (hlavně slovenská) už nám parkují i na zahrádkách za barákem.....

Cez víkend sme sa boli schladiť na jazere - vlastne ja tentoraz len slniť. Nebolo kde zaparkovať, tak som to postavil na cestu pred nejaký rodinný barák (dom, predzáhradka, chodník, cesta - s barakom ani výjazdom nič spoločné) a šli sme po svojom. Cestou kúsok ďalej pred iným domom to isté urobilo auto s českým evidenčným číslom. Náhodou sa pri predzáhradke objavil majiteľ domu. Vodič vystúpil z auta s otázkou: "Nevadí vám, že tady budu parkovat?"
Nezvyklé - ale určite milé.
xsc

#74 Příspěvek od xsc »

Celeron píše:Já koukal v 22.30 na venkovní teploměr na severní zdi a ukazoval stále 26 st C. Pod 20 to spadne jedině když se něco přižene.
Už se to žene.
Přílohy
radar.JPG
(83.22 KiB) Staženo 40 x
p32

#75 Příspěvek od p32 »

Tak v noci byla pěkná kosa, že ? Ale po obědě by před večerem mohlo sprchnout. Ta "tropická" noc a den mi připadá jako ten "dluh na občana". :lol:
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“