Letošní počasí, nevídané, poblázněné...
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Tak dávej bacha ať nekoupíš airconditionku jako já minulej rok.
Já s tímhle bojuju celej život, i když nevím, že se to tak jmenuje. Je to otravný a nemusí být po ruce ani klimatizace.....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
rnbw píše:https://cs.wikipedia.org/wiki/Tropická_noc
U nas ma byt tato noc este teplejsia ako minula.
Tam ale píšou něco o dvaceti stupních. To musel psát mamlas, co viděl tropy někde z rychlíku nebo spíše z rakety. Dvacet stupňů v noci je v tropech totiž těžká zima.
No a když můžu chrápat přes den když je prý těch 35° C ve stínu, tak proč by to nešlo v noci ? Proto, že je to o něčem naprosto jiném než o teplotě.
p32 píše:Tam ale píšou něco o dvaceti stupních. To musel psát mamlas, co viděl tropy někde z rychlíku nebo spíše z rakety. Dvacet stupňů v noci je v tropech totiž těžká zima.
No a když můžu chrápat přes den když je prý těch 35° C ve stínu, tak proč by to nešlo v noci ? Proto, že je to o něčem naprosto jiném než o teplotě.
No, máš to nějaké pomýlené - tropická noc: nad 20°C (resp. teplota v noci neklesne pod těch 20);
tropický den: nad 30°C
I na Sahaře může teplota v noci klesnout až k nule, či pod ni - i když ve dne je tam třeba víc než 40°C ve stínu.
kokun píše:.....Městské koupaliště mám 200m od baráku - včera praskalo ve švech. Auta (hlavně slovenská) už nám parkují i na zahrádkách za barákem.....
Cez víkend sme sa boli schladiť na jazere - vlastne ja tentoraz len slniť. Nebolo kde zaparkovať, tak som to postavil na cestu pred nejaký rodinný barák (dom, predzáhradka, chodník, cesta - s barakom ani výjazdom nič spoločné) a šli sme po svojom. Cestou kúsok ďalej pred iným domom to isté urobilo auto s českým evidenčným číslom. Náhodou sa pri predzáhradke objavil majiteľ domu. Vodič vystúpil z auta s otázkou: "Nevadí vám, že tady budu parkovat?"
Nezvyklé - ale určite milé.