Staticka elektrina verzus zvysena vnimavost
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
kdysi jsem se chytil sloupu a jiskra přeskočila nejen ze mě na sloup, ale taky jsem ji cítil, jako by se mi probila podrážka u boty.. Takže mě pálila i noha
Všechny tyto opatření mohou být přínosné, ale taky nebezpečné - představ si v takovém případě dotek živé části.
Takže nejlevnější, nejsnažší a blbuvzdorné je aplikovat zvlhčovač - vzdušná vlhkost pak celkem slušně vznik náboje eliminuje
A propo- ten výboj je vlastně jako defibrilátor, takže by někomu ještě mohl pomoci
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ale když to vidím na některých záběrech od nehod, tak mě to připadně jako jeden jediný výboj. Kdyby tam byla frekvence 1Hz, tak by sebou člověk musel 1x za sekundu trhnout, ne?
Edit: Tady je o defibrilátorech nějaké čtení.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Energie akumulovaná v kondíku se nastavuje v joulech a ty proudy, co tečou skrz lidský tělo, jsou i desítky amper a napětí řádově kilovolty.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Já myslím že snad někdo někdy mohl být natolik v posledním tažení, že jej nějaký výboj zabil.
Ale to budou třeba jednotlivé případy na celém světě.
Ale samozřejmě více obětí bude mít nepřímé zabití díky stat. elektřině- výbuchy par, prachu, trhavin apod.
- Artaban001
To se nemusíš dívat na Puls, stačí Nepřítel státu.PotPalo píše:Niekto zrejme zobral film Puls príliš vážne.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)