Zemní smyčka s přenosným kinem
Moderátor: Moderátoři
curlyboi píše:
No a mezitím jsem si objednal tohle:
http://www.ahifi.cz/sinus-live-gl-205.html
Je to sázka na jistotu, je to dělané přimo do auta, je to trafíčko
na linkový kabel. Takže snad během týdne dorazí, ještě sem pak
dám vědět, jestli to pomohlo. Za tu cenu ideál.
Znám pár podobných. Nebývá to žádná velká sláva, ale mělo by to vyhovět. Ten mikrofonní Neutrik by pochopitelně použitelný moc nebyl, stačilo se podívat do měření. V každém případě je tu krabičku nutné umístit dost daleko od spínaných zdrojů a čehokoliv, co vyzařuje mag. pole.
Daleko o železných traf, ty vyzařují magnetické pole, které nestíněné signálové trafo chytá.
samponek píše:ani to nejde bez utržení jejich vývodů a autogenem, nebo flexou by sis ublíž
Trochu brzdi. Ne každý se hrabe ve šrotu. Ale třeba opravuje profi elektroniku a těch součástek (vadných) musí bez poškození DPS vypájet stovky. Sendyx určitě takto opravil o několik řádu vice zařízení než ty si vyrobil jako nevzhledné vrabčí hnízdo.
samponek píše:Trafa z modemů běžnou pájkou bez vytržení jejich vývodů vyndat nelze
Já autogen nemám a mám tu tisíce vyletovaných součástek, těch trafíče z modemů mám desítky. Holt to chce mít slušnou odsávačku a nemít volšový ruce.
Ale přiznám se, že jsem si před rokem pořídila horkovzdušnou pistoli, sice to s ní jde rychleji, ale součástky s ohnutýma vývodama s ní bez poškození stejně nevyndám a oproti páječce s odsávačkou to dost smrdí.
Já když vyndám z desky krásné staré zlacené EPROMky od Intelu nebo zlacené operáky od Raytheonu, tak je uložím do krabičky Oldies But Goldies a eventuelně z nich postavím nějaké retro. Ty je rozmlátíš kladivem a nasypeš do kyseliny. A v tom je také ten rozdíl mezi bastlením a provozováním recyklační fabriky.
danhard píše:Když je trafo navrhovaný na 1V/200Hz tak jenom p... naměří 700mV na 20Hz
P... naměří 700mV, č.... by určitě naměřil něco jinýho.
- Přílohy
-
ATS256_220k.PNG- Rezonance na 220kHz
- (12.35 KiB) Staženo 68 x
-
ATS256_20k.PNG- 20kHz
- (10.08 KiB) Staženo 77 x
-
ATS256_2k.PNG- 2kHz
- (10.13 KiB) Staženo 80 x
-
ATS256_200.PNG- 200Hz
- (10.2 KiB) Staženo 69 x
-
ATS256_20.PNG- 20Hz
- (10.19 KiB) Staženo 97 x
Trafíčko je Atech ATS-256. Žlutý kanál je primár, zelený sekundár, jsou posunuté o 0,2 dílku, aby byly vidět oba. Zdroj signálu s výstupním odporem 600Ω. Měřič zkreslení nemám, ale od pohledu jsou ty sinusovky mezi 20Hz a 50kHz celkem sinusové.
- Přílohy
-
ATS256_10.PNG- Přesycení na 10Hz
- (10.37 KiB) Staženo 89 x
lesana87 píše:Tak hlavně neplést Hz s bps, modemy nad 2400bps pracovaly s vícestavovou modulací, výsledná frekvence stále musela spadat do toho, co přenesla telefonní linka.
I 2400bps modemy pracovaly s vícestavovou modulací a jely na 600 Bd
A 56k modem nefungoval s telefonním filtrem ani náhodou, automaticky spadnul do analogového modu 33.6k, který byl na mezi použitelnosti, takže bylo lepší to přepnout natvrdo na 28.8k
56k mod byl synchronně navázaný na PCM přenos a jel na 8kBd a 7bit symbol.