Co znamená "startuje celkem rychle"? Jako přiměřenou dobu bych považoval tak do 10sec. Některé přijímače údajně bootují až přes 2 minuty, z takového aparátu by byl tatík na mrtvici.
Výběr zařízení pro HD satelitní příjem.
Moderátor: Moderátoři
Co znamená "startuje celkem rychle"? Jako přiměřenou dobu bych považoval tak do 10sec. Některé přijímače údajně bootují až přes 2 minuty, z takového aparátu by byl tatík na mrtvici.
- scorpions-cz
Ten start z SB režimu je určitě do 10 ses. Pravda start po odpojení od sítě se to kěm 2 min. taky bude blížit. A nezapomeň i TF6000CR ve svý době stál taky 3000Kč a víc. Jinak SW podpora těchto přijímačů je taky vcelku dobrá.
Včera jsem probíral celé odpoledne recenze různých přijímačů a jsem z toho úplně blbej protože názory a zkušenosti jsou často tak protichůdné že nejsem schopen si nic vybrat.
Někdo zase zatracuje "Skylink Ready" a vychvaluje Linuxové přijímače. Místní montér satelitů zase donedávna běžně dodával levné přijímače s UNI čtečkou (nějaké Amiko) a až na poněkud nepřehledné nastavování fungovaly bez problémů. Ovšem bylo to SD a karty ICE.
Mám dojem že dnes snad neexistuje levný a jednoduchý přijímač pro nenáročného uživatele s pouze základními funkcemi který by zároveň nebyl šmejd s různými problémy a nectnostmi. Dost uživatelů nechce nic jiného než to zapnout, dívat se a vypnout.
- scorpions-cz
O AT LINK 310 uvažuju pro vlastní potřebu, PWR a přehrávání JPEG bych využil ale zase nemá SCART. GOSAT ho sice má ale používá souborový systém exFAT což se mi moc nehodí. Jedině použít CINCH ale na mé TV je to poněkud nepraktické.
Mám zánovní CRT kterou zatím nebudu měnit - v tomto případě jde dočasně pouze o příjem některých v SD nedostupných programů.
GOSAT 7056 by byl možná vhodný pro tatíka, tam zase stačí pouze HDMI výstup bez dalších požadavků ale nejsem si jistý tou výše uvedenou kritikou.
V každém případě dík za nasměrování a tipy, pokud budou nějaké další alternativy tak napište.
- scorpions-cz
- scorpions-cz