Výběr zařízení pro HD satelitní příjem.

Vše co se týká satelitní techniky a dekodérů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#16 Příspěvek od Achab »

Ten AT LINK nevypadá špatně ale pro dané použití jsem měl na mysli spíš něco levnějšího ve stylu Topfield 6000 - pouhé sledování televize bez všech zbytečností - víc se nežádá.
Co znamená "startuje celkem rychle"? Jako přiměřenou dobu bych považoval tak do 10sec. Některé přijímače údajně bootují až přes 2 minuty, z takového aparátu by byl tatík na mrtvici. :D
BIDLO

#17 Příspěvek od BIDLO »

Pak si kup Combo Golden Interstar Voyager a máš klid. Navíc DVB-T tuner který není nikdy na škodu.
Achab

#18 Příspěvek od Achab »

No nevím, u tohoto je potřeba pro Irdeto instalovat alternativní software, při eventuální výměně karty za M7 navíc dokoupit CA modul... Třeba ještě padne nějaký tip.
Co ta ARRIVA HD203?
scorpions-cz

#19 Příspěvek od scorpions-cz »

Přemejšlej pokud ti z nějakýho důvodu chcípne ICE karta tak i když vyhádáš výměnu grátis tak dostaneš M7. Živím se tím celkem dlouho a nikomu bych dnes neprodal UNI čtečku na příjem SKYLINK , páč taky držím záruku.
Ten start z SB režimu je určitě do 10 ses. Pravda start po odpojení od sítě se to kěm 2 min. taky bude blížit. A nezapomeň i TF6000CR ve svý době stál taky 3000Kč a víc. Jinak SW podpora těchto přijímačů je taky vcelku dobrá.
Achab

#20 Příspěvek od Achab »

Budu o tom AT LINKu uvažovat i když je přeplácaný funkcemi které se nikdy nebudou používat (HbbTV, Fastscan, PWR apod). Start může být údajně podle okolností i kolem 2sec což by bylo vynikající. Škoda že nemá scart, potřeboval bych jeden kus obměnit i u zánovní SD TV.

Včera jsem probíral celé odpoledne recenze různých přijímačů a jsem z toho úplně blbej protože názory a zkušenosti jsou často tak protichůdné že nejsem schopen si nic vybrat.
Někdo zase zatracuje "Skylink Ready" a vychvaluje Linuxové přijímače. Místní montér satelitů zase donedávna běžně dodával levné přijímače s UNI čtečkou (nějaké Amiko) a až na poněkud nepřehledné nastavování fungovaly bez problémů. Ovšem bylo to SD a karty ICE.

Mám dojem že dnes snad neexistuje levný a jednoduchý přijímač pro nenáročného uživatele s pouze základními funkcemi který by zároveň nebyl šmejd s různými problémy a nectnostmi. Dost uživatelů nechce nic jiného než to zapnout, dívat se a vypnout.
scorpions-cz

#21 Příspěvek od scorpions-cz »

Na obsluhu jednoduší a bez některých funkcí a spolehlivej je i GOSAT 7056. Ten má i scart. Je to taky spolehlivej přijímač. Pokud dáš někomu přijímač bez SKYLINK READY tak to aktualně vadit nemusí. Ale až skylink provede nějakou změnu v kodování ,a že jich pár už provedl, tak může být problém. Pokud má označení SKYLINK READY ,měl by výrobce zajistit nový funkční soft.
Achab

#22 Příspěvek od Achab »

GOSAT 7056 mám taky v merku i když v recenzích nějaká ta kritika byla - hlavně na grafické provedení rozhraní menu a OSD, v některých případech na kvalitu obrazu. O rychlosti startu jsem se nic nedočetl.

O AT LINK 310 uvažuju pro vlastní potřebu, PWR a přehrávání JPEG bych využil ale zase nemá SCART. GOSAT ho sice má ale používá souborový systém exFAT což se mi moc nehodí. Jedině použít CINCH ale na mé TV je to poněkud nepraktické.
Mám zánovní CRT kterou zatím nebudu měnit - v tomto případě jde dočasně pouze o příjem některých v SD nedostupných programů.

GOSAT 7056 by byl možná vhodný pro tatíka, tam zase stačí pouze HDMI výstup bez dalších požadavků ale nejsem si jistý tou výše uvedenou kritikou.

V každém případě dík za nasměrování a tipy, pokud budou nějaké další alternativy tak napište.
Naposledy upravil(a) Achab dne 13 črc 2015, 14:13, celkem upraveno 1 x.
scorpions-cz

#23 Příspěvek od scorpions-cz »

Na GOSATu přehraješ skoro všechny běžný soubory. Jediný omezení je s nahrávkama pořízenejma tímto přijímačem,ty přehraješ pouze v přijímači.
Achab

#24 Příspěvek od Achab »

Ale v popisu je že disk musí být naformátovaný v přijímači na exFAT, platí to tedy pouze pro záznam z přijímače? Měl jsem z toho dojem že není schopen přehrát např. JPEG z jiného disku se standardním FAT nebo NTFS.
O rychlosti startu není nikde zmínka.
scorpions-cz

#25 Příspěvek od scorpions-cz »

Tu rychlost startu si nevybavuju,a žádnej teď nemám skladem. V polovině týdne budu u zákazníka (co ho má) přendavat parabolu na jiné místo, tak to omrknu.
Jinak to naformátování v přístroji je opravdu jen pro záznam.Běžný soubory v pohodě přehraješ.
Achab

#26 Příspěvek od Achab »

Dík, omrkni to a případně i jestli je slušně čitelné to EPG a OSD. Tatík má špatný zrak tak ať mě to neomlátí o hlavu. :)
hazi

#27 Příspěvek od hazi »

Menu to má tuším jak Optibox Zebra a tam si zákazníci stěžovali na malé a
nečitelné osd.
Achab

#28 Příspěvek od Achab »

No právě - hlavně v tom smyslu byla kritika. Jenomže ty recenze jsou už starší a může být novější firmware.
hazi

#29 Příspěvek od hazi »

Přehrál jsem jich desítky,změna osd se nekonala.
BIDLO

#30 Příspěvek od BIDLO »

Zebra nebyla špatná ale jeho fw podpora už dávno skončila, poslední verze byla 2.30.
Odpovědět

Zpět na „Satelitní technika a dekódování“