blesk zo stareho fotaku
Moderátor: Moderátoři
blesk zo stareho fotaku
- Artaban001
Jinak prehistorický fotoaparáty měly jednorázovou žárovku, která po odpálení blesku shořela. Tam je jen napětí baterie..
tvrde? no je dost tvrde na to aby ta to zabilo, ale nieje dost tvrde na to aby to nieco napajalo, je to tam skratka urcene na vybitie sa do vybojky
konkretny prud ktory je schopny dodat ten menic v blesku nepozam ale vzhladom na to ze to napaja nejaka tuzkovka tak to nebude nic svetoborne
PS ak tvrdostou myslis kolko to da do skratu , tak ano, nabity kondik v blesku je dost tvrdy a nejaky ten amper do skratu urci teda
jednosmerny prud nabiteho kondu je nieco uplne ine ako 50Hz zo zasuvky !!
PS 700uF v blesku, nesekol si sa o cca 1 nulu ?
PS2: minule som pozabudol na jeden svoj vytvor dat vybijaci odpor a po dvoch dnoch mi kondik este vypalil dve diery do prsta a nasledne po merani bolo na nom este 160V , stastie bolo ze ma to nechitilo a neslo to cez srdce.
Naštěstí jsem na svatby nosil ještě nouzový blesk na jednorázové bleskovky, tak jsem tu svatbu dofotil s nimi a Kakoneta opravil až pak...
Rozhodně ten náboj v kondíku je větší, než bezpečná hodnota ustáleného náboje, takže potvrzuji - opatrnosti není nikdy dost.
Na co idu na vybojku 3 draty ? Dva su tusim priamo z kondura a treti ide z akejsi cievky abo trafka ci ci to je, tam bude este viac V ?