blesk zo stareho fotaku
Moderátor: Moderátoři
- monterjirka
yakl píše:...náboj toho kondenzátora vybijeme do cievky ....
Tak je nezničí jen RFID čip, ale i běžný IO, pokud je blízko cívky...
------
Pokud jde o zapalovací obvod k výbojce, ono při záblesku z kondenzátoru do výbojky projde špička řádově 100A, to by byl problém spínat "malým spínačem". Takže to napětí jde na hlavní elektrody výbojky pořád a pomocnou elektrodou se výboj zapálí
http://www.jerrycb.wz.cz/schemata/sche02.htm
Spis to bude asi jako zaloha pro nouzove zajeti objektivu kdyz se vybiji tuzkovky - jen muj dojem.
Ten kondik je zde
http://www.maxwell.com/products/ultraca ... c10-series
Hill píše:...Naštěstí jsem na svatby nosil ještě nouzový blesk na jednorázové bleskovky, tak jsem tu svatbu dofotil s nimi...
To boli rovnaké jednorázovky, aké sa dávali do detskej Coriny 2 ? /mám dojem, že s bleskom 190Kčs, bez blesku Corina 1 za 130Kčs - tatko mi to kúpil, aby som mu už nekradol stále Flexaret....
CORINA 2
Elektronický blesk měl dobu záblesku typicky 1/2000 s (blesk Mechanika), ale pomocí expoziční automatiky se výboj dal ukončit buď zkratem přes druhou výbojku, která nesvítila ven (to prý uměl Kakonet 5000, ale o něm psali jen v návodu k modelům 4000, 4500 a 5000, nikdy jsem ho na pultě neviděl ani v Tuzexu, a první typy Mecablitzů od firmy Metz), nebo přes rychlý tyristor, to fungovalo tak do 1/30000 s, případně se proudový okruh přerušil inverzním tyristorem a dnes pomocí IGBT - to dovolilo zhasnout výboj dřív, už po 1/50000 s, navíc ta nespotřebovaná enerie zůstala v kondenzátoru.
Je však prekvapujúce, že na cenu a kategóriu toho foťáka, boli fotky s bleskom veľmi dobré, samozrejme, ČB, fotené väčšinou na Fomapan a juhoslovanské ,,R"
A kutilmile - nelituju tě
Ja to chcem pouzit na odpalovanie delovych ran s elektrickym palnikom
A este chcem spravit nejako vybitie kondura cez tlacitko, staci dat tlacitko a nejaky velky odpor ? Nespecu sa kontakty v tlacitku ?
Dakujem za radu.
Moc ale tomu rele neverim, no 200V by nemalo chytit obluk a odpalit rozbusku, bez stlacenia tlacidla na dialkovom
Neskor poslem foto skompletovaneho odpalovaca, je to sice beta verzia ale ucel by mal plnit
- Přílohy
-
20150717_114736.jpg- (107.44 KiB) Staženo 73 x
-
20150717_114728.jpg- (116.48 KiB) Staženo 68 x
-
20150719_124013.jpg- (109.29 KiB) Staženo 88 x
- monterjirka