napájení radia Sencor SRD 215
Moderátor: Moderátoři
napájení radia Sencor SRD 215
Je možnost je vyvést dráty přímo od baterky a připojit zdroj cca 3,8V, ale to si nechávám jako poslední řešení.
- Artaban001
Musiš ale použít nabíječku, který dává kolem 1A při 5V a ručně to rádio přepnout do FM tlačítkem MODE. A během nabíjení můžeš muzicírovat..
Návod k tomuto rádiu je velice diletantský.
nezmiňuje se například o tom, že rádio se po připojení k PC chová jako externí zvuková karta (USB reproduktor) - na displeji svítí "PC". Hodí se to například u notebooku. Dlouhým podržením tlačítek PLAY a PAUSE jde nastavit buď režim přehrávání, nebo ekvalizér. Vlastní ekvalizér je ale mizerné kvality a jen hnidopich pozná rozdíl.
- Přílohy
-
Fotografie0001_1.jpg- (54.35 KiB) Staženo 168 x
Nicméně nedaří se to v režimu přehrávání z USB. Rád bych nahrál na USB delší smyčku, složenou ze záznamu rádia a domácích zvuků ( hovor, nádobí a tak) a nechal to běžet v nepřítomnosti na odrazení zlodějů.
- Artaban001
Nebo pár spínacích hodin z funkcí "random" na nějaký ty lampy a rádio..
Random je náhodný spínání.
I když toho Sencora mám taky, tak jsem jej nepoužíval delší dobu z nabíječkou. Častěji jej používám k notebooku, když mi vestavěné reproduktory nestačí a velké repro s sebou nemám. A nevím, zda by Ti dokázal fungovat nepřetržitě 14- dní bez nějakýho záseku. A nabíječku tak dlouho bez dozoru taky ne..
Co máš za nabíječku? - zkus používat tu, která má jen zapojeny napájecí piny, ne D+ a D-.
Jistěže je spousta lepších metod, jak barák zabezpečit. Ale jde o poměr cena/výkon. Odhodlaného zloděje nezastaví skoro nic. Jde jen o to, trochu snížit pravděpodobnost vykradení za co nejmenší náklady.