Ahoj, potrebujem poradiť s čerpadlom VEB KRZ125/C2. Potrebujem s ním čerpať vodu o teplote 20-30°C ale po dobu niekoľko hodín. Pri teste sa po jednej minúte vinutie ohrialo na 50° ale bežalo na vzduchu. Je nejaká šanca že by takéto nasadenie prežilo bez ujmy? Viem že dnes je čerpadiel každý market plný, no v porovnaní s tým čo sa v tejto dobe produkuje vypadá dokonale.
Ale prežije čerpanie napr 4hodiny? V práčke vyšusne obsah bubnu max. za pár minút, v trvalej prevádzke to bude iné. Ide mi skôr o to, či to niekto neskúšal, bo týchto čerpadiel bolo hodne.
Dlouhodobá činnost čerpadla podstatně zkrátí životnost těsnění čerpadla. Teplota vody do 30°C by neměla být problém. Zatížení motoru výškou sloupce čerpané vody jej bude namáhat více. S tímto čerpadlem jsem čerpal vodu z jímky ve sklepě domu. Výška sloupce do 3,5 m. Dlouho nepřežilo z důvodu opotřebení těsnění.
No iné mi asi neostane ešte ma napadlo znížiť napájanie, aby som sa dostal na polovičný príkon. On má na štítku 120W ale 1A poistka pri pribrzdení uletí..
EDIT: Stĺpec bude do pol metra..