čerpadlo VEB KRZ125/C2

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mihal

čerpadlo VEB KRZ125/C2

#1 Příspěvek od mihal »

Ahoj, potrebujem poradiť s čerpadlom VEB KRZ125/C2. Potrebujem s ním čerpať vodu o teplote 20-30°C ale po dobu niekoľko hodín. Pri teste sa po jednej minúte vinutie ohrialo na 50° ale bežalo na vzduchu. Je nejaká šanca že by takéto nasadenie prežilo bez ujmy? Viem že dnes je čerpadiel každý market plný, no v porovnaní s tým čo sa v tejto dobe produkuje vypadá dokonale.
Přílohy
cerpadlo.jpg
(84.44 KiB) Staženo 87 x
stitok.jpg
(29.02 KiB) Staženo 97 x
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

Máš to dole na štítku: max. teplota kapaliny 100°C

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
mihal

#3 Příspěvek od mihal »

Ale prežije čerpanie napr 4hodiny? V práčke vyšusne obsah bubnu max. za pár minút, v trvalej prevádzke to bude iné. Ide mi skôr o to, či to niekto neskúšal, bo týchto čerpadiel bolo hodne.
Nakadah

#4 Příspěvek od Nakadah »

Tak k němu dej ventilátor ne?
Rostav

#5 Příspěvek od Rostav »

Dlouhodobá činnost čerpadla podstatně zkrátí životnost těsnění čerpadla. Teplota vody do 30°C by neměla být problém. Zatížení motoru výškou sloupce čerpané vody jej bude namáhat více. S tímto čerpadlem jsem čerpal vodu z jímky ve sklepě domu. Výška sloupce do 3,5 m. Dlouho nepřežilo z důvodu opotřebení těsnění.
mihal

#6 Příspěvek od mihal »

No iné mi asi neostane :? ešte ma napadlo znížiť napájanie, aby som sa dostal na polovičný príkon. On má na štítku 120W ale 1A poistka pri pribrzdení uletí..
EDIT: Stĺpec bude do pol metra..
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“