Výměna nap. konektoru na MB
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Výměna nap. konektoru na MB
Má někdo zkušenosti s takovou operací?
Dík.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Daj pozor na ostatne konektory, ak su nejake blizko.
Sundej si z ní trysku a foukej tím velkým výstupem. Nastav si ji tak na 200-220°C a foukej z minimální vzdálenosti asi 5cm. A hlavně si tu desku dobře uchyť, ať se ti nepohne v nejméně vhodnou chvíli...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- tiktak1953
Ked budes vela na nespravnom mieste nahrievat ,nemas v tom prax,nespravnu chvilu vytahovat mozes to pos...!Tienenie ti bude najviac potrebovat prehrievat a vzduchom alebo trafom kde je to mozne je velky rozdiel.
Pouzi novy drot na trafopajke,musi byt na nom velka kvapka cinu.potom je hracka vytiahnut tienenie,Suchym drotom to nesmies robit!
Nový konektor kúpiš v avelmaku lacnejšie ako na ebay.
http://avelmak.sk/index.php?lm=1138&pg=det&article=41888
- tiktak1953
---------------------------------------------------------------------------
Aj tento tvoj kon.je mnohopinovy ( 9 pin)mozno este jeden strede zo spodu..ale ked sa to robi tym sposobom co som napisl,najprv sa vytiahne jedna strana tri piny na plechu potom druha strana tri piny na plechu a vzadu tri piny na plaste, tak je ako by trojpinovy.Dolezite je v tvojom pripade to uz vediet,mat odskusane,nie sa pokusat.Mas pri vyberani velku VYHODU ,ze kon.pri vyberani mozes poskodit,a dosku tak viac setrit.
..............................Uz som trafopajov vybral z dosky PC 20 pinovy konektor od zdroja,ine viacpinove kon. bez nproblemov ,vzdy som si dobre premyslel ako to budem robit,ci je to mozne tak robit.Chce to mat skusenosti,zvolit dobru taktiku,prax.