VN trafo HR8230 alebo VTN13525033 do TV Tesla
Moderátor: Moderátoři
VN trafo HR8230 alebo VTN13525033 do TV Tesla
Stejně tam jde jen o to, aby do anody šlo vysoký, něco do vychylek a 200V do RGB + regulace horizontálu.
samponek píše:Stejně tam jde jen o to, aby do anody šlo vysoký, něco do vychylek a 200V do RGB + regulace horizontálu.
Pacient: "Odešla mi ledvina."
Doktor Šamponek: "Nevadí, tu vyhodíme, proklemujem ji kouskem hadičky do které dáme papírový kapesníček. Stejně tam jde jen o to, aby filtroval krev ..."
Nic ve zlým, chlapče, ale začíná na Tobě být vidět, že všeho moc škodí.
V původním trafu má probitý násobič, dělá to zátěž a televize nehraje, se starým Rubínovým trafem pojede dalších deset let.
Kus desky s trafem a násobičem uřízni flexou za trimrem pro screen ( to bílý kulatý nalevo ) a přidělej na bok a propoj drátama. 0 kč, dvě hodiny práce.
- Přílohy
-
003.JPG- (275.17 KiB) Staženo 135 x
samponek píše:.... naaplikoval bych tam vn trafo z Rubínu s kaskádou a ostřícím trimrem,.... .
Hrůzou mě stojí vlasy na hlavě (ten zbytek co mě tam zůstal), že by někdo chtěl tímhle způsobem opravit TV Tesla.
Něco málo o tom vím,
Pravda, že teoreticky a na netu jde všechno lehce.
Vn trafa jsou skoro všechny stejné, akorát mají jinak zapojené vývody vinutí. Studený konec bývá často na stejném místě a hlavní vinutí také, zbytek se už musí přizpůsobit. U CRT televiz, které maji procesor, funguje regulace horizontálu dobře a ve velkém rozsahu.
Dřív stačil jeden KT838A, dal se do zdroje i do vodorovného rozkladu, pak se to zvrhlo na 60.000 typů tranzistorů a tisíce z nich jsou stejné.
2SK2487 a 2SK2847, není to překlep, 2847 má o 100V méně, oba byly ve vodorovných rozkladech monitorů s tím, že 2847 později.
Píšeš, že odešel procesor, vyplývá z toho, že si nevhodně zapojil zpětnou vazbu regulace horizontálu. ( odbočka, nebo vinutí s příliš velkým napětím proti kostře, nebo tam nedal vhodný odporový dělič )