Vidlice pro přístrojové dvojzdířky
Moderátor: Moderátoři
Vidlice pro přístrojové dvojzdířky
Možná by vyhověly nějaké starší vidlice z různých zařízení ale tady už si nepamatuju jaké se kde používaly rozteče (např. sluchátka a klíč RM31, různé příslušenství k měřícím přístrojům apod). Na webu jsem našel jenom banánkové zkratovací spojky s roztečí 19mm.
Horší kde je sehnat. Kdyby měl někdo nazbyt ze starých zásob tak bych nějakou odkoupil.
IMHO pokud nepotřebujete těch zásuvek množství větší než malé, asi vám nezbyde než to ukutit sám. Ale bál bych se, že v tom případě bude nebezpečí přepólování.
Viděl jsem staré přístrojové vidlice, mám dojem že na fotce generátoru 12XG025 (036?) tam je asi menší rozteč a nevím jestli byly jako příslušenství přístroje nebo univerzál.
Na webu se dají najít ty zkratovací spojky Ø 4mm s roztečí 19 a 14mm, pak ještě 12; 10 a 5,08mm ale ty jsou s kolíky menšího průměru. Tak předpokládám že by se měly vyrábět i zásuvky a vidlice s danou roztečí ale nějak to nemůžu najít. V CZ e-shopech jsou jenom ty redukce 19mm banánky/BNC, ta by se taky hodila ale mám obavy že 1mm rozdílu ty kolíky nedopruží.
https://goo.gl/maps/aidxS
je každou neděli dopoledne pěstitelská a chovatelská tržnice a pravidelně se tam vyskytuje maník s vojenským materiálem. Nebo se třeba zeptat po prodejnách s vojenskými přebytky.