Přepínání signálů Rx Tx GND
Moderátor: Moderátoři
- frantajetel11
Přepínání signálů Rx Tx GND
Potřebuju vyřešit přepínání signálů na oboustrannou komunikaci s PC.
Je to do práce a jde mi o to, že při kalibraci přepínám několik přístrojů, které se postupně kalibrují. Můžou mít buď proudový, nebo napěťový výstup a jejich napájení je společné = protože komunikace má většinou "plovoucí zem", tak potřebuju, abych měl vždycky "zapnutou" jenom jednu sekci Rx Tx GND. Těch vstupů bude cca 20 (možná víc). A nechce se mi na každou sekci použít 4 spínací kontakty relé (ten čtvrtej kontakt je na analog. výstup). V principu to bude podle obrázku. Má někdo nějakej "bezrelátkovej" nápad?
Díky předem všem za reakce.
P.S. Softwareový řešení v PC nechci - neosvědčilo se
- Přílohy
-
PREPINAC 01.JPG- (26.33 KiB) Staženo 112 x
To by dalo 16 kanalu.
Jinak by se daly ty 4066 ovladat z mcu treba pres 4094 no a tam uz by se to dalo retezit po osmi furt pryc za sebou.
Pred casem jsem resil podobny problem s prepinanim hafo vstupu, pouzil jsem nekolik 32 vstupych multiplexeru ADG731. Funguje to bez problemu. Ridit si je muzes z PC, mcu s klavesnici, prepinacem ci dle libosti cimkoliv jinym.
- frantajetel11
- frantajetel11
- frantajetel11
Ty 74HCT4066 jsem zvolil i proto, že použiju na každej kanál jednoho brouka. Ten čtvrtej výstup bude použitej na signalizaci, kterej kanál je sepnutej a na přepnutí příslušný proudový smyčky - tam jedno relé na kanál určitě bude.
Udělám to asi jako moduly, aby tam šlo případně přidávat. A řízení určitě MCU+prozměnu mux
Ještě jeden dotaz ohledně spínacích vstupů... Potřebuju to udělat blbuvzdorný = pokud bude vše pod napětím a na vstup připojím komunikační kabel, tak to švábi musej vydržet. Jak jsou ty vstupy odolný, třeba proti statice?
- frantajetel11