Zkušenosti s nákupy v LIDLu.
Moderátor: Moderátoři
EKKAR píše: Pokud se na zboží ta samá závada vyskytne 3x za sebou, máte při tom třetím výskytu nárok na odstoupení od koupě i když zboží bylo používaný - a můžete si vybrat, jestli si vezmete zpátky plnou částku kupní ceny, nebo novej kus identickýho zboží, u kterýho vám ale nepoběží plná 24 měsíční záruka - ta bude jen do konce záruky od data koupě původního kusu.
Pokud se něco nezměnilo za poslední 3 roky (nesleduju to), tak se pleteš. Tak mě školil nějaký zákazník, co měl dceru na studijích práv. Že to tak mnohdy deklarují je pravda, ale faktem je, že po výměně za nový kus automaticky 24M... Nejsem nadšenec, ale tak to vymysleli pantáti.
Někdo s vědomostmi za 3 roky práva tomu asi moc nerozumí. Vše je dané datem 1.1.2014, kdy se vše minulé zrušilo (smlouvy předtím uzavřené ale pokračují) a naběhl nový občanský zákon. Tam si to přečtěte ať máte jasno.
to Kvicala_r: já jsem taky počítal s tím, že si to ponecháš. Jen jsem se ptal jestli víš o této možnosti, kdyby jsi nebyl spokojen.
O možnosti to vrátit jsem nevěděl a je fakt, že někdy by se to mohlo hodit - napadá mě třeba odstín LED žárovek v jedné místnosti
Dnes si furt někdo plete standardní opotřebování co nelze opravit s tím, že to nejde vrátit. Pokud je ale vidět, že v záruce se normálním opotřebením např. té obuvi dosáhne takového stavu, že nelze opravit, tak se vrací penize. Zrovna u té obuvi, už jste nékdo opravoval podešev v záruce ? To je fakt levnější už nová bota. V zákoně bylo a je, pokud něco bylo normálně používáno a opotřebování je takové, že se to nevyplatí opravovat, tak se odstupuje od smlouvy a vrací se peníze. Samozřejmě mají na to těch 30 dnů v reklamaci, ale někteří to berou rozumně a vidí, že to stejně jinak nepůjde a vrátí je hned.
Jinak JVC vznikla jako pobočka americké Victor Talking Machine Company (1927). Ale, protože vznikly třenice kvůli psu Nipperovi poslouchajícímu gramofon, mezi HMV a Victor, skončilo to tak, že HMV nesměla v japonsku toto logo používat (zůstal jen gramofonek bez psa), Victor představil vlastní logo.
Neví se, zda z preventivních důvodů, kdyby nějaký soudní spor advokáti zvrhli k opačnému rozhodnutí, nebo pro snahy změnit název státu k historickému Nippon, prodávala JVC část produkce v zámoří pod značkou NiViCo, což se osvědčilo a dělali to tak dalších 50 let. Který z důvodů byl hlavní, se asi nedovíme, pokud se nevyznáme v tom, ke které straně autor tvrzení patřil. A uznejte - je to pořád poněkud jiný svět a před 80 lety byl daleko odlišnější...
V letech 1953 až 2007 v JVC vlastnil většinu akcií Panasonic, pak se JVC spojila s Kennwood (dříve Trio Corp. of Japan) a Macušitu připravili o status majoritního akcionáře. Teď si říkají JVC Kenwood Holdings.
Proč to vlastně píšu: od doby, kdy jsem se dověděl, jak to bylo se "značkou" Nivico, čtu JVC jako Javiko. A těší mě, že takto ji čtou i někteří jiní, dokonce na ni slyší i v MediaMarktech v Německu. Asi je nám v Evropě tato výslovnost nějak bližší...
A teď šup zpátky do Lídlu.
Produktova videa.
Verze 1-ten muj
https://www.youtube.com/watch?v=YTxUJBwNfYg
Verze 2- upraveny dizajn
https://www.youtube.com/watch?v=2njjK10DRto
- Přílohy
-
Verze1.jpg- (20.96 KiB) Staženo 45 x
-
Verze 2.jpg- (37.3 KiB) Staženo 60 x
A kutilmile - nelituju tě