Bezdrátový zvonek (přesunuto)

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rysTR

Bezdrátový zvonek (přesunuto)

#1 Příspěvek od rysTR »

Zdravím a mám současně prosbu: Máme dálkový zvonek TUR KLINGEL DRAHTLOOS Dorbel Wireles DC 12 V,1x12 23A to je tlačítko a přijímač se zvoněním 245269 DC 3V,2xAA 1,5V. Výrobce Tchibo GmBh CE 0682
Když se zmáčkne tlačítko, tak to někdy zazvoní, ale většinou se nic neděje, i když je tlačítko hned vedle přijímače.Dá se někde na desce zkontrolovat, co je vadného, nebo co s tím (do šrotu se mě to zdá až jako poslední řešení)
Máte s tím někdo zkušenost, proč to odmítá spolupracovat? Díky předem za každou radu!
Přílohy
zvonek 245269 001.jpg
(29.87 KiB) Staženo 173 x
zvonek 245269.jpg
(66.19 KiB) Staženo 191 x
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Pokud nepomůže doladění kap. trimrem, tak jedině dva velké šutry.
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Otázkou je, zda vůbec funguje ten spínač ve vysílači- má to nějakou indikaci?
Přece jen je ten mikrospínač jediným mechanickým prvkem, čili potenciálně nejporuchovějším.
Pokud by tam bylo něco víc, tak dále už jen podle Jezevce- s těmi zalitými integráči nic nenaděláš...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
jirkati

#4 Příspěvek od jirkati »

Jak píše Michal22, zkratuj mikrospínač na vysílači a hned tím vyloučíš všechny mechanické chyby. Pokud opakovaně zazvoní, tak vyměnit mikrospínač. Pokud ne a je v pořádku napájení obou dílů tak zkusit při stlačeném tlačítku poladit a jinak ty dva šutry.
RadekB

#5 Příspěvek od RadekB »

A co tak si koupit neco od normalniho vyrobce a ne od prodejce kavy ?
Kremik

#6 Příspěvek od Kremik »

Na fotce vidím i mech. přepínače. Ty bych řešil jako první. Zakapané čipy bývají obvykle funkční.
rysTR

#7 Příspěvek od rysTR »

Ještě jsem se chtěl zeptat, zda někdo nemáte k tomu nějaký návod-nevím pořád, k čemu slouží ten horní kulatý čudl na zvonku.(v zařízení co je doma)Když se zmáčkne, tak se neděje vůbec nic.Ty přepínače reagují, když to zrovna chytí dech.Kromě toho tam zřejmě jde jen sem tam napájení, protože se asi má rozsvítit při zazvonění nějaké blikátko a to nereaguje-nebo spíš jen někdy, když vyjmu baterie,nechám nějakou dobu odpočnout a jak je zasunu, tak to někdy zazvoní.
Zkusil jsem to zkratovat a nic se nedělo-jak kdyby tam nešel vůbec proud.(Možná jsem to dělal špatně)
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“