Sluchátka ano jenomže která ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

Sluchátka ano jenomže která ?

#1 Příspěvek od konosuke »

Takové (cenové) extrémy:
http://www.novinky.cz/muzi/379253-maji- ... -ucet.html

http://www.ebay.co.uk/itm/3-5mm-In-Ear- ... 27e635a225

zatím mám Philips SBC3150 mylar dome drive units - z tržnice za dvě stovky
a když unaví tak
lehké Sony MDR-010 typu walkman, pozůstatek z časů Tesla KM-340, hrály v basech trochu lépe než ty origoše s modrými polštářky.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Co vím z AV-mánie, tak v Česku jsou řádově desítky uživatelů Sennheiserů HD-800 - a to je typ za 30 litrů novej od ofiko prodejce, dokonce se k nim ještě pořizujou extra další kabely - zrovna teď je jeden kus takovejch sluchátek na prodej v Bazaru na AV-mánii... Tak proč by si někdo nekoupil za podobnou cenu i pecky, zvlášť pokud má jenom takovou velikost mozku, že na jeho masáž ty pecky bohatě stačí?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

Vždycky jsem považoval zn.KOSS za top třídu a ejhle - jedny lidové Featherweight 80-15 000 Hz s doživotní zárukou (ále...pouhý reklamní slogan) za cenu: 149 Kč.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
monterjirka

#4 Příspěvek od monterjirka »

Koos Porta mám, nejsou těžká, hrají dobře, už jsem měl na uších lepší, ale uzavřená, docela těžká,... A za luxusní cenu...
Ono je to často o subjektivním vnímání, o zvyku, o prostředí kde posloucháme,... Takže když chci eliminovat zvuky z okolí, nasadím ZL-669... Mají i vestavěné rádio, celkem nic moc, ale mají port na SD kartu a přehrávač MP3
konosuke

#5 Příspěvek od konosuke »

Kdo měl někdy na palici ARF300 (značku taktně neuvedu, ale však Vy znáte)
ten ví co je inkvizice.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Používal jsem i ten starší typ , no v dobách kdy jsem honil dvě dvěstělitrový bedny v pokoji jsem je v pohodě unesl . Hlavně na svobodárce .
ZVUK2000

#7 Příspěvek od ZVUK2000 »

Technologie TESLA? A kterou Teslu mají na mysl? Tu z Valmezu nebo automobilku z USA :roll:
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

Ta věta o technologii Tesla v článku fakt je, též mě to zaujalo, je vidět žes četl pozorně.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Tu z doby okupovaného Československa bez nezaměstnaných a muslimáků .
Otkundes

#10 Příspěvek od Otkundes »

Ty ARF300 mám, občas je používám a dle mého subjektivního názoru, hrají docela dobře. Jsou sice těžší, ale polstrované náušníky dobře přilnou a omezí hluky a ruchy z okolí. Pokud je nechci mít na hlavě několik hodin, není problém.
Lehčí byla sluchátka ARF201 s plastovými náušníky. Ty však neměly polstrovaný oblouk a ten po čase tlačil do hlavy. Používal jsem pod ním poskládaný kapesník a možná s ním vypadal poněkud divně...
Se špunty, dodávanými se současnou spotřební elektronikou, nemám dobré zkušenosti. Často se přeruší kablík, a zvuk nějak nic moc. Spíše jen jako nouzovka. Dokonce jsem měl i sluchátka, jejichž přívodní kablík měl v pod izolací jen dva tenoučké lakované drátky (tedy nikoliv poctivou licnu). Po pár použitích pak letěly do koše...
konosuke

#11 Příspěvek od konosuke »

ARF300 nahradila ochranu sluchu pro traktoristy, dělostřelce a pracovníky u lisu, zvuk celkem dobrý ale jinak svěrák, točitá telefonní šňůra, no budiž co však nelogický 5-pinový konektor DIN který nepasoval nikde, sluchárka pro Evropu běžně mívala 1 hrot uprostřed což není tento případ. Přiletoval jsem tam jack 6.3mm který se každou chvíli utrhl, lanko přívodu bylo velmi špatně pájitelné a spirála táhla jak pružina.
Otkundes

#12 Příspěvek od Otkundes »

V té době se snad u výrobků Tesly pětikolík běžně používal, později se začal používat pětikolík do kříže. Na ten pětikolík jsem si zbastlil redukci a bylo po problému. Dokonce se ty redukce (pětikolík-kříž) i prodávaly.
No, a dlouhý kroucený kablík jsem bral jako výhodu. Nemusel jsem sluchátka pořád sundávat, když jsem změnil polohu, nebo jsem vstal třeba od stolu a nestalo se mi, že by se mi kablík přelámal.
Tlumiče, takové ty hliníkové, ze kterých si někteří bastlíři dělali stereosluchátka, jsem běžně používal taky a mám je, sice již opotřebené, stále. Při občasné práci s hlučným elektronářadím, jsou vynikající.
Ne všechno od Tesly bylo špatné. Vždyť nemůžeme porovnávat výrobky někdejší Tesly (a jiných našich bývalých podniků), vyráběnými třeba před 35-ti lety, se současnou moderní výrobou, současnými materiály a technologiemi. To bychom pořád jen nespokojeně brblali a nadávali...
ok1hga

#13 Příspěvek od ok1hga »

ARF300 jsem měl a ARF310 mám do těchto dnů, ikdyž je používám jen sporadicky.
ARF310(kulaté náušníky) jsou o trochu lehčí a hrají o kousek lépe . . .
konosuke

#14 Příspěvek od konosuke »

http://www.korus.eu/3m/index.php?main_p ... x&cPath=44
paráda co, hezčí než Sony, Philips...z marketu řekl bych, jenom dobastlit vhodné měniče, kdysi jsme vkládali mikrofonní a fungovalo to, zručnější kutilové dokázali i potencák balance tam dát
Odpovědět

Zpět na „Poradna“