Sluchátka ano jenomže která ?
Moderátor: Moderátoři
Sluchátka ano jenomže která ?
http://www.novinky.cz/muzi/379253-maji- ... -ucet.html
http://www.ebay.co.uk/itm/3-5mm-In-Ear- ... 27e635a225
zatím mám Philips SBC3150 mylar dome drive units - z tržnice za dvě stovky
a když unaví tak
lehké Sony MDR-010 typu walkman, pozůstatek z časů Tesla KM-340, hrály v basech trochu lépe než ty origoše s modrými polštářky.
A kutilmile - nelituju tě
- monterjirka
Ono je to často o subjektivním vnímání, o zvyku, o prostředí kde posloucháme,... Takže když chci eliminovat zvuky z okolí, nasadím ZL-669... Mají i vestavěné rádio, celkem nic moc, ale mají port na SD kartu a přehrávač MP3
Lehčí byla sluchátka ARF201 s plastovými náušníky. Ty však neměly polstrovaný oblouk a ten po čase tlačil do hlavy. Používal jsem pod ním poskládaný kapesník a možná s ním vypadal poněkud divně...
Se špunty, dodávanými se současnou spotřební elektronikou, nemám dobré zkušenosti. Často se přeruší kablík, a zvuk nějak nic moc. Spíše jen jako nouzovka. Dokonce jsem měl i sluchátka, jejichž přívodní kablík měl v pod izolací jen dva tenoučké lakované drátky (tedy nikoliv poctivou licnu). Po pár použitích pak letěly do koše...
No, a dlouhý kroucený kablík jsem bral jako výhodu. Nemusel jsem sluchátka pořád sundávat, když jsem změnil polohu, nebo jsem vstal třeba od stolu a nestalo se mi, že by se mi kablík přelámal.
Tlumiče, takové ty hliníkové, ze kterých si někteří bastlíři dělali stereosluchátka, jsem běžně používal taky a mám je, sice již opotřebené, stále. Při občasné práci s hlučným elektronářadím, jsou vynikající.
Ne všechno od Tesly bylo špatné. Vždyť nemůžeme porovnávat výrobky někdejší Tesly (a jiných našich bývalých podniků), vyráběnými třeba před 35-ti lety, se současnou moderní výrobou, současnými materiály a technologiemi. To bychom pořád jen nespokojeně brblali a nadávali...
paráda co, hezčí než Sony, Philips...z marketu řekl bych, jenom dobastlit vhodné měniče, kdysi jsme vkládali mikrofonní a fungovalo to, zručnější kutilové dokázali i potencák balance tam dát