identifikace tranzistoru
Moderátor: Moderátoři
identifikace tranzistoru
Děkuji
- Přílohy
-
Spínaci tranzistor TO92 1#K20z.jpg- (85.79 KiB) Staženo 179 x
Ano, je to power tranzistor, v kolektoru vinutí trafáčku, v emitoru malý rezistor pro regulaci. Také neidentifikovatelná hodnota SMD (shořel). Na obrázku je už naletovaný MJE13003 v TO126. Jsou i v T092 no tu nemám, Volné tři dírky jsou z TL431, která byla rovněž kaput. Já bych spíš potřeboval schémátko zdroje, nebo lépe celé desky, teda protože zdroj je tam vsazený jako jeden ze tří modulů - modul mikroprocesoru, signalizace a zdroje. Na základní desce je potom usměrňovač pro relé, triak pro žárovku ... a vstupy pro dvě čidla - kombinace mraznička lednice s jedním kompresorem. Vstupy pro čidla jsou také zdevastované- odstřelené tlimivky na vstupu a...?. Možná že narazím i na vadný mikroprovesor, ještě jsem ani nezjišťoval co tam za brouka běží.
Je to ale celé pro mne jako pro čerstvého důchodce jen taková výzva, snad i pro využití času, kterého mám najednou přespřílis.
- Přílohy
-
Bloček zdroje top.jpg- (72 KiB) Staženo 170 x
Problém je s nečitatelnými rezistory, do emitoru rádoby power tranzistoru jsem dal 1206 2R2 což bude asi hodně málo, proto jsem chtěl kouknout datový list a Ic toho tranzistoru.
- Přílohy
-
Schéma zapojení 800dpi čb.png- (157.61 KiB) Staženo 158 x
-
tranzistor 3P_F.jpg- (86.43 KiB) Staženo 142 x
-
Tranzistor 1A NPN ze zdroje.jpg- (101.71 KiB) Staženo 150 x
-
Spínaný zdroj bottom.jpg- (88 KiB) Staženo 157 x
Toto je vstup pro termistory
- Přílohy
-
Deska vstupy.jpg- (88 KiB) Staženo 158 x
edit: TL431 je takto... inak to nebude fungovať
edit2: vystupné napätie zdrojasa určuje hodnotami R12 a R11
U=2,5 (R11/R12 +1)
- Přílohy
-
0_0_1.JPG- (47.49 KiB) Staženo 139 x
-
zdroj_opraveny.jpg- (85.81 KiB) Staženo 144 x
Chci poděkovat za pomoc a spolupráci, přesto by mne zajímalo, co je to za součástku s označením 1?K20z. Koukal jsem i do katalogu ST tam jsou tranzistory 400V okolo 1 - 1,5A v TO92, ale s tímto označením jsem nenašel nic.
Ještě jednou děkuji.
- Přílohy
-
zdroj_N-.JPG- (46.96 KiB) Staženo 119 x