Autor konspirací o 11.září, P. Marshall byl nalezen mrtev

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Věříte tzv. konspiračním teoriím ?

Ano
36
43%
Ne
32
38%
Je mi to jedno
16
19%

Celkem hlasů: 84

Zpráva
Autor
frpr666

#271 Příspěvek od frpr666 »

Nedávejte už tady toho Hájka. :D
rimi

#272 Příspěvek od rimi »

frpr666 píše:Nedávejte už tady toho Hájka. :D

Asi v pulce toho clanku je vlozeno zajimave video nejakych Danu, co zkoumali prach pobrany na miste, takze kdo ma alergii na Hajka, taky neumre nepoucen.
Mimo jine se tam dozvi, ze existuje konspiracni teorie o 19ti unoscich.
ohryzek36

#273 Příspěvek od ohryzek36 »

Já na to mám jednoduchou teorii - ve vzorcích prachu odebraném z trosek věží byly nalezeny zbytky termitu (nebo nanotermitu, nebo supertermitu - už jsem sylšel hodně výrazů a jednotlivé verze se liší jenom kvalitou promíchání prachu z hliníku a oxidů železa). Tento odběr se udál podle různých zpráv cca 14 dní (popřípadě později) po 11 září. V tuto dobu už jely naplno záchrané a odklízecí práce, při kterých dělníci pomocí autogenu řezaly ocelovou konstrukci mrakodrapu a ta se odvážela někam do pryč. Pře řezání autogenem vzniká hodně odpadu (záleží na tom, jak silné konstrukce se ním řežou), hlavně okují, což jsou okyslyčené kusy železa (oxidy železa). Okuje bývají po takovém řezání jak ve velkých kusech (kapky okolo řezý a na zemi, připadně něco podobného), tak i ve formě prachu (jemný, šedo-černý, hodně barví a je dost těžký - čtvrt kubíku směsi okují a železných zbytků může vážit okolo dvou tun).

No a ten prach z okují je hlavní složka termitu - takže buď je to všechno monstrozní konspirace s revolučním použitím termitu takovým způsobem, jakým se dřív nikdy předtím ani potom nepoužíval (aby hořel a přepaloval nosníky směrem horzontálním místo jednoduše shora dolů), nebo se tady řeší odpad z řezání autogenem...
p32

#274 Příspěvek od p32 »

Já mám ještě jednodušší teorii. Když někdo umí postavit takové baráky, tak by je měl umět i zlikvidovat.
rimi

#275 Příspěvek od rimi »

ohryzek36 píše:No a ten prach z okují je hlavní složka termitu - takže buď je to všechno monstrozní konspirace s revolučním použitím termitu takovým způsobem, jakým se dřív nikdy předtím ani potom nepoužíval (aby hořel a přepaloval nosníky směrem horzontálním místo jednoduše shora dolů), nebo se tady řeší odpad z řezání autogenem...

Podivej se na to video, ma cca 10 minut, abys videl, kde ten prach ziskali, pokud teda nezvonili po bytech a neprosili "muzem si u vas doma narezat nejake nosniky?" A mluvi o NANOtermitu, nevim, jaky je v tom rozdil, snad nekolik radu.

A pokud budem hodnotit konspiracni teorie podle monstroznosti, osobne povazuji za nejvetsi nepotrestane konspirace tyhle:
- "ma velike zasoby chemickych zbrani a vypina detem inkubatory, musime znicit diktatora"
xsc

#276 Příspěvek od xsc »

p32 píše:Já mám ještě jednodušší teorii. Když někdo umí postavit takové baráky, tak by je měl umět i zlikvidovat.
Jde ale o to, jak zlikvidovat. Zrovna nad tímhle se nikdo dopředu moc nezamýšlí. Problém je efektivně zlikvidovat i blbý panelák.
ohryzek36

#277 Příspěvek od ohryzek36 »

Takže jsem si prohlédnul to video (ve kterém prakticky žádné informace nebyly), dál našel i celou studii a ve výsledku je z těch desítek až stovek tun nanotermitu navezených na paletách do mrakodrapů (což zní, jako by to někdo přehazoval na místě lopatou) jenom několik pečlivě vysbíraných železitých šupinek z posbíraného prachu (původně 16 šupinek o váze 1,74mg z 1,6g prachu - 0,1% jeho váhy, pro další prach jsem přesné objemy nenašel) a tyto vyhovující železité šupinky měly velikost 0,2 - 3mm. Posléze bylo pomocí mikroskopu a různých rozborů zjištěné, že na některých ulpěla tenká vrstva hliníku dosahující podle odhadů okolo 100nm a teoreticky splňující tak definici nanotermitu (což by měl být ale prášek, co má ta celkovou zrnitost jedné z látek okolo 100nm). Tyto železité "termitové" šupinky už můžou jako pyrotechnická směs fungovat.

A to je vše - nic víc, než tento rozbor na použití termitu v mrakodrapech nijak nepoukazuje a (jak už jsem psal) se to (řezání nosných horizontálních nosníků) ani nedá nijak rozumě provést - byly by potřeba tuny termitu a hodně stavebních úprav, aby se rozžhavený kov dostal tam, kde by byl potřeba - i na uřezání blbé silnější roxory je toho potřeba hodně. Hlavní "důkazy" byly z fotek z odklízení trosek (řezy autogenem měly být od termitu) jako tady (je to z této stránky - blbě se to hledá a čte). Kvůli tomu se mi zamíchaly ty dvě věci dohromady - původ toho "termitu" o kterém hlásá Niels Harrit může být z venkovního prachu, ale nikdo neví (a prakticky nemůže tvrdit) kde se tam vzal.
p32

#278 Příspěvek od p32 »

xsc píše:
p32 píše:Já mám ještě jednodušší teorii. Když někdo umí postavit takové baráky, tak by je měl umět i zlikvidovat.
Jde ale o to, jak zlikvidovat. Zrovna nad tímhle se nikdo dopředu moc nezamýšlí. Problém je efektivně zlikvidovat i blbý panelák.

I na paneláky jsou dané předpisy. Není problém v efektivní likvidaci, ale v tom, jestli se někomu chce.
ok1hga

#279 Příspěvek od ok1hga »

peníze, jsou vždy až . . .
. . . na prvním místě !
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od jiriS »

ok1hga píše:peníze, jsou vždy až . . .
. . . na prvním místě !

Ano, hezký citát pana profesora (tehdy ještě profesorem nebyl). :)
TAKJAN

#281 Příspěvek od TAKJAN »

A v Poličce vybuchlo 500tun!! střelného prachu. Můžete srovnávat:-))
Stribrnak

#282 Příspěvek od Stribrnak »

Něco málo informací o humanitárním bombardování:

https://www.youtube.com/watch?v=QWcSFCmgx_g

Nebyl to začátek toho co se teď děje ?

Stribrnak
ok1hga

#283 Příspěvek od ok1hga »

TAKJAN píše:A v Poličce vybuchlo 500tun!! střelného prachu.

s tím množstvím se někdo sakra spletl . . .
. . . nejspíš to bylo tak 500 Kg . . .
ale i tak je to dost . . .
http://i.idnes.cz/15/091/org/MSV5dcff8_Polika.jpg
TAKJAN

#284 Příspěvek od TAKJAN »

Jasně že jsem věděl, že je to pitomost. To bychom asi slyšeli i u nás..
Celeron

#285 Příspěvek od Celeron »

TAKJAN píše:Jasně že jsem věděl, že je to pitomost. To bychom asi slyšeli i u nás..

Kolik toho bouchlo před asi 5 lety v Semtíně? Bylo to slyšet až k nám, cca 30 km.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“