Spinaní stejnosměrneho proudu.
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Olchor píše:Aktivní spínání pomocí IRFP460, stykač v sérii jako havarijní odpojení.
Tak mám pocit, že jsem před pár lety vymyslel vymyšlené, nebo někdo okopíroval mě. Ale ono to při logickém uvažování musí vést ke stejnému řešení.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- weed_smoker
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- heldybeldy
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- heldybeldy
To by si mohol mat pravdu, pri konstantnych podmienkach. Akonahle sa bude menit osvit, pripadne teplota panelov, "spravne" nastavenie bude potrebovat inu hodnotu zataze, inak to bude neprisposobene. Ponely su zrojom konst. prudu(s napetovim omedzenim) . R sa voli na max vykon, aby nezhorel. ak bude osvit polovicny oproti maximu, vykon spadne na stvrtinu.
P=I*I*R a nie na polovicu, ako by sme mozno ocakavali...
- heldybeldy
Atlan píše:Neviem v praci rozpiname dc motory niekedy na nich bolo 170V a stykac to normalne zvlada, sice rozpaja dva kontakty naraz z principu jeho funkcie
...to preto, ze na motore v okamziku rozpojenia je elektromotoricke napatie Um, ktrore je blizke napajaciemu, na kontaktoch je len rozdiel a obluk sa nezapali...
...pri tejto prilezitosti ma napadlo prevratne riesenie, a to pripojit k zatazi kondik vhodnej velkosti, taky aby pri rozpojeni kontaktov spinaca napatie na zatazi klesalo len pozvolne,tak aby sa nestihol zapalit obluk. Spinanie by bolo tiez bezproblemove, lebo solary su zdrojom konst. prudu a viac nedaju, takze k vyiskrovaniu kontaktov by nemalo dochadzat...
- heldybeldy