Membránová klávesnice
Moderátor: Moderátoři
Membránová klávesnice
Jde mi o náhradu té vrchní fólie rozměru cca 100 x 30 mm s potiskem. Napadlo mě štítek namalovat 1:1 v nějakým grafickým programu a vytisknout v barevný laserce na fólii pro tisk předloh plošáků. Ten tisk musí být pod fólií aby se neotíral. Jenže jak potom tu fólii ze strany potisku přilepit na plast aby se tisk nenarušil? Něco jako průhledná lepící oboustranka?
Nemáte prosím někdo nějakej technologickej nápad? Nějak to jít musí, profi klávesnice jsou takhle dělaný. Jen upozornění, fólie nesmí být moc tlustá, aby šla prohnout při stisku tlačítka.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dreamer píše:natisknout na tenkou samolepící fólii a přelaminovat nebo přelepit transparentní fólií by nešlo?
V laserce nejde tisknout jen tak na jakoukoliv fólii, nesmí se roztavit. Laminování je ze 2 vrstev a to už je na tlačítka asi dost tlustý na promáčknutí. Problém taky je mimimální balení podobných fólií.
Ale možná by to šlo vytisknout na samolepící papírový štítky na adresy obálek a přes to nějakou kvalitní průhlednou lepící pásku a jako celek přilepit na ten plastovej futrál tiskárny.
edit: ale nejde to úplně na každou, některé teplem opravdu hodně změknou ale žádnou tiskárnu jsem tím zatím nezničil.
termit256 píše:Vytiskni na bilou samolepici folii pro laserovky a prelep "podlahovou" folii ktera se pouziva pokud chteji nalepit reklamu nekam kde se po tom bude chodit (typicky na podlahu). Folie ma na rozdil od bezne pouzivanych velmi tvrdy povrch odolny proti mech. poskozeni. Daji se koupit i se strukturovanym povrchem (protiskluzova), vypada to pak naprosto profesionalne. O pruhyb nemusis mit strach, tak tlusta folie zase neni.
Myslíš tuhle fólii? To je strašnej ranec potřebuju 1 list a z něj udělám těch klávesnic 10. Mám tady samolepící křídovej papír zkusím to na něj. Tu podlahovou laminačku jsem nikde nenašel, nedáš odkaz? Zítra zkusím místní reklamní řezače, jestli z nich něco nevypadne.
Díky za rady.
Existuje to ale v prohnutelný fólii? Kámoš mi říkal, že to je dost tvrdý, skoro jako sklo.