Bruska na beton Makita PC5000C 125mm
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Bruska na beton Makita PC5000C 125mm
Brusku jsem rozebral, proměřil přívodní kábel, vypínač vše bylo v pořádku a až pak jsem si (díky prachu z betónu) všimnul hliníkové kostky za které vedly vodiče.
Tuto kostku podezřívám že je v ní něco vadného neboť jak jsem se o této brusce dočetl tak by v ní mělo být elektronické zařízení viz bližší popis.
Zajímal by mě váš názor zda je můj předpoklad správný a pokuď ano, kde bych tento náhradní díl sehnal. Předem všem děkuji za pomoc.
- Přílohy
-
IMG_20150917_165130 – kopie.jpg- (194.75 KiB) Staženo 215 x
-
IMG_20150917_165104 – kopie.jpg- (272.13 KiB) Staženo 206 x
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Sendyx, tá Tvoje elektronika byla také zalitá? Jinak klidně to může být jak píšeš.
Pokud to není silikon, pomůže vařící voda, ale potom bude elektronika zralá na kompletní GO nebo výrobu repliky.
Doporučil bych otestovat motor pomocí regltrafa, nebo do série s dost silnou žárovkou, zkontrolovat vzhled komutátoru při vyšších otáčkách a odběr proudu.
Thyristor sa použije podľa potreby aj 25A/800V.
Plošný spoj je so strany súčiastok. Navŕtam diery, orezávakom urobím deliace medzery od ruky,... a je to.
- Přílohy
-
SoftStart_U2008B_SCH_PCB.JPG- (273.89 KiB) Staženo 254 x
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
-Měkký start, elektronická kontrola otáček při zatížení
-Elektronická ochrana stroje proti přetížení
-Antirestart funkce
-LED kontrolka signalizující poruchu kabelu a přetížení stroje
takže by bylo dobré je zachovat. Musím v prvé řadě pohledat halogen 1000W, někde jej mám a vyzkoušet ten motor, možná by dobře posloužilo i topné tělísko nemám s tím žádné zkušenosti.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
masar píše:KUBO píše:Hľadaj náhradný diel označený ako 631797-6 ale cena sa ti nebude páčiť.
Ten by měl být na 110V~. Pro 240V~ má označení 631799-2.
Na té hliníkové kostce je nějaké označení ale tak blbě jej natiskli zrovna kde jsou držáky které jí drží a v těch místech je to jakoby částečně smazané tak z toho nejde nic vyčíst.
Momentálně je u nás pěkné počasí a syn mi dovezl věci na vystříkávání dutin v autě tak jsem brusku na chvíli odložil.
Ten kamarád je mladý klučina, pracovitý, půjčil si tu brusku v práci na fušku a stalo se mu tohleto. Nyní mu to majitel dává k úhradě tak bych mu chtěl každopádně s tím pomoci aby nemusel kupovat novou.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Může vadný rotor který jiskří na uhlících nějakým způsobem poškodit tuto elektroniku? Když jsem odpojil elektroniku a dal do série 2kW topné těleso tak se motor točil a uhlíky nejiskřily.
Jelikož pomáhám synovi se stavbou tak jenom po chvilkách odskakuji a to se mi zřejmě vymstilo neboť jsem motor nezkusil připojit bez elektroniky na přímo ale v domnění že je motor v pořádku jsem koupil novou elektroniku a po zapojení jsem zjistil mohutné jiskření na těch uhlících.
Jakým způsobem bych ještě zjistil případné poškození statoru?
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Mě by pak ještě zajímalo zda tím sršením se nemohla nějak narušit ta elektronika, zda s tím má někdo nějaké zkušenosti, jestli se někomu stal takový případ. Já jenom doufám že se jí nic nestalo.