Policejní virus...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jura80
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jura80 »

ok1hga píše:
p32 píše:Vždycky pomůže to, když vytáhneš hard a odviruješ ho na druhém PC jako datový.

pozor, pokud je na disku i systém, nemusí se po takovém odvirování už rozeběhnout . . .

Tohle asi právě řeší antivirový programy, dostatečně blbuvzdorný i pro mě, je to tak? I když, v tom nouzáku jsem taky mohl udělat pěknou paseku... Ale v tomhle případě ne, jen jsem cosi zkázal v msconfigu...

Jinak, ten můj dotaz "Borci, nevěděl by někdo?" jsem směroval spíš na problémy kolegy, příspěvek:

monterjirka Zaslal: út září 10, 2013 7:46 pm Předmět:

Docela dobře se s tím dokáže poprat RogueKiller, pokud se s tím někdo nechce "patlat ručně".

Ale toho Xindla, co se snaží tahat nějaké obrázky z HTTPS://HOSTMYJS.BIZ .... se nějak zbavit nemůžu, vždycky se tam zase někde protlačí a otravuje...

Já už jsu za vodó, ale hlavně, nepřišel jsem wo data...
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
p32

#17 Příspěvek od p32 »

ok1hga píše:
p32 píše:Vždycky pomůže to, když vytáhneš hard a odviruješ ho na druhém PC jako datový.

pozor, pokud je na disku i systém, nemusí se po takovém odvirování už rozeběhnout . . .

Na disku je systém vždycky. Aspoň jsem ještě neviděl bootovací disk bez systému. A ano, odvirováním se na systému nikdy nic nepokazí. Jde o odvirování a ne o bezhlavé mazání a dnešní antiviry to už dávno ví.

No a v případě tahání obrázků např. z HTTPS://HOSTMYJS.BIZ stačí tento výraz najít v registrech a inteligentně smazat. (práce na 10 minut.)
jura80
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jura80 »

p32 píše:
ok1hga píše:

...........A ano, odvirováním se na systému nikdy nic nepokazí. Jde o odvirování a ne o bezhlavé mazání a dnešní antiviry to už dávno ví.........

Hele, na beton???

Všechny???
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
divous

#19 Příspěvek od divous »

Ono to však nemusí být ani v registrech.
Jednou jsem řešil, že mi prohlížeče skákaly po zapnutí vždy na jednu a tu samou stránku. (klasicky to spravit nešlo).
Nakonec jsem našel šmejda v doplňcích Mozzily.
p32

#20 Příspěvek od p32 »

to jura80: nechci furt citovat dokola. Ano, pro tento "vir" platí, že pro všechny. Stačí, když se mrkneš, co vlastně dělá a kam vleze a nemusíš mít takové otázky. Za posledních 20 let se mi stalo jen dvakrát, že jsem musel po té spustit částečnou opravu systému XP přeinstalováním systému, ale na beton to bylo zaviněné uživatelem již před zavirováním.

Divousi, ano. Mozzila to má postrkané podle svého. Já to myslel pro ostatní případy, kdy se to spouští i po startu atd.
jura80
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jura80 »

Jááááásněéééééé.
MetalGod

#22 Příspěvek od MetalGod »

petus píše:windows?
Co jinýho? Naštěstí takový hovadiny my řešit nemusíme.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nedávno to přinesl borec, že ho pronásleduje policie.... :D

Dostal jsem k tomu až teď.

Má tam ode mě Avast a Advanced System Care, a kromě výhružné obrazovky při startu prohlížeče se to dál nedostalo, žádnej lock PC se nekonal.

Test po restartu smazal pár souborů typu pay-by-click a nějaký PUPy, jinak naštěstí žádný větší škody vir nenapáchal.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ještě dodatek - celý to zřejmě vzniklo jako důsledek "bezpečnostní politiky" Firefoxu, kterej se evidentně řítí do propadliště dějin, protože už otravuje svoje klienty pomocí aktualizací výrazně víc než konkurence. A hlavně při každé aktualizaci téměř všechno kromě sebe zakáže, včetně ochranných pluginů. RIP very soon, FF... :?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“