Měřič tlaku v pneu
Moderátor: Moderátoři
Měřič tlaku v pneu
poradíte mi nějaký měřič tlaku v pneu? Takové ty hobby mě přesností moc neoslovují.
Co něco takového?
http://www.autofashion.cz/zbozi/produkt ... 4-atm.html
Nebo má někdo nějaký tip? Zkušenost?
děkuji
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
docela zvažuji zakoupit tento dig. měřič tlaku pneu. Přesnost 1% se mi zdá být plně postačující až "nadstandardní".
- Přílohy
-
Pneuměřič tlaku.jpg- (10.34 KiB) Staženo 149 x
K čemu to tazatel potřebuje? Aby občas přeměřil pneumatiky v autě?
Já mám takovýhle měřák - ještě z totality. IMHO je to profesionální měřič, na kterém se nemá co poškodit a rozštelovat, pokud s ním moc často nemlátím o zem.
BTW: Když jsem jezdil s tchánovým autem, on byl na něj opatrný, tak mi vyčítal, že jezdím na přehuštěných pneumatikách - dofukoval to a měřil u benzínové pumpy, kdy ty pneumatiky byly zahřáté a tlak v nich byl o něco vyšší než když jsem je studené dofukoval před garáží.
- Přílohy
-
prema.JPG- (10.14 KiB) Staženo 133 x
Zatím jsem toho nevyužil, kamarád z pneuservisu mě ten měřák porovna s jejich, který mají kalibrovaný, říkal že ten můj ukazuje dobře.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Je naprosto přesný, má kousek hadičky, úniky při měření naprosto nulové. Nicméně hadička již nemá oplet a je zesteřelá. On celý měřák je vlastně dosti "jetý" Proto bych chtěl opět něco co vydrží dýl než záruční dobu s přiměřenou přesností a nejlépe zase kouskem hadičky aby byl velmi variabilní. Ten kovofiniš mám čitelnou stupnici, jen - dostane se všude - např. při měření kola s poklicemi?
Má recht, přecedo, mám jejich typ P300H taky už několik let a bez problémů. Jinak tlaky v gumách se mají zásadně měřit v nezahřátým stavu a ani po ohřátí se nemá upouštět - tlak se určuje podle předpisu výrobce auta v závislosti na zatížení.Michal22 píše:Léty oveřená kvalita: Kovo Brno
A kutilmile - nelituju tě
Takhle nabušit, tak si přehryznu jazyk. V létě i v zimě stejnej rozměr, takže prázdnej 2,3baru všecky 4 kola, v případě naložení do polovičky (cca 200kg) se přidá na zadek 0,2baru, při plný zátěři se na zadek dají 3,0bary a na předek 2,5baru.PeteBurns píše:Osobak letne gumy 3Bar, zimne gumy 3.5Bar, dodavka ci karavan oboje gumy 4.5Bar - idealny kompromis medzi spotrebou a opotrebenim pneu, napriek vsetkym nezmyselnym tvrdeniam ze je to moc
A kutilmile - nelituju tě