Měřič tlaku v pneu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rezis

Měřič tlaku v pneu

#1 Příspěvek od rezis »

Zdravím všechny,
poradíte mi nějaký měřič tlaku v pneu? Takové ty hobby mě přesností moc neoslovují.
Co něco takového?
http://www.autofashion.cz/zbozi/produkt ... 4-atm.html
Nebo má někdo nějaký tip? Zkušenost?

děkuji
Internet - metla lidstva
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Léty oveřená kvalita: Kovo Brno
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
sr71

#3 Příspěvek od sr71 »

kdysi jsem pro zajímavost porovnával cca 8 různých měřáku, které jsem si půjčil po známých a kupodivu všechny ukazovali prakticky stejně, to mě trochu překvapilo protože jsem si také myslel že to s přesností nebude žádná sláva
gepard

#4 Příspěvek od gepard »

Zdárec,
docela zvažuji zakoupit tento dig. měřič tlaku pneu. Přesnost 1% se mi zdá být plně postačující až "nadstandardní".
Přílohy
Pneuměřič tlaku.jpg
(10.34 KiB) Staženo 149 x
-- Gepard --
Yarda1

#5 Příspěvek od Yarda1 »

V tom digitálním metru asi bude baterka. Je otázka, jakou má životnost.
K čemu to tazatel potřebuje? Aby občas přeměřil pneumatiky v autě?
Já mám takovýhle měřák - ještě z totality. IMHO je to profesionální měřič, na kterém se nemá co poškodit a rozštelovat, pokud s ním moc často nemlátím o zem.
BTW: Když jsem jezdil s tchánovým autem, on byl na něj opatrný, tak mi vyčítal, že jezdím na přehuštěných pneumatikách - dofukoval to a měřil u benzínové pumpy, kdy ty pneumatiky byly zahřáté a tlak v nich byl o něco vyšší než když jsem je studené dofukoval před garáží.
Přílohy
prema.JPG
(10.14 KiB) Staženo 133 x
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Jen dodám, že když jsem si ten pneuměřič z Kovo Brno kdysi kupoval, tak tam byl i na ně kontakt kvůli případné kalibraci.
Zatím jsem toho nevyužil, kamarád z pneuservisu mě ten měřák porovna s jejich, který mají kalibrovaný, říkal že ten můj ukazuje dobře.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Mám dlouhou dobu tento Obrázek a hlavně proto, že u benzínek jim to každému ukazuje jinak a tak to kontroluji furt na tento a světe div se, auto furt jede. :lol:
rezis

#8 Příspěvek od rezis »

Proč se vlastně ptám. Doma je více vozidel, k benzínce kola foukat nejezdím a přesnost dnešní měřáků mi jaksi začíná vadit. Zvlášť když tam máte milion stupnic a ručičku hrubou, že zakrývá část rozsahu snad půl baru. Mám doma stařičký stejně jako je na obrázku od Yarda1.
Je naprosto přesný, má kousek hadičky, úniky při měření naprosto nulové. Nicméně hadička již nemá oplet a je zesteřelá. On celý měřák je vlastně dosti "jetý" Proto bych chtěl opět něco co vydrží dýl než záruční dobu s přiměřenou přesností a nejlépe zase kouskem hadičky aby byl velmi variabilní. Ten kovofiniš mám čitelnou stupnici, jen - dostane se všude - např. při měření kola s poklicemi?
Internet - metla lidstva
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

rezis- já mám liťáky na léto, na zimu plecháče, poklice nemám. Takže mě to stačí. Ale když se podíváš na jejich produkty, tak najdeš i ten s hadičkou: http://www.kovovd.cz/Fotky/Full/20150129_135532.jpg
stasek

#10 Příspěvek od stasek »

Hadičku koupíš zvlášť.
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Michal22 píše:Léty oveřená kvalita: Kovo Brno
Má recht, přecedo, mám jejich typ P300H taky už několik let a bez problémů. Jinak tlaky v gumách se mají zásadně měřit v nezahřátým stavu a ani po ohřátí se nemá upouštět - tlak se určuje podle předpisu výrobce auta v závislosti na zatížení.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
TAKJAN

#12 Příspěvek od TAKJAN »

Horší, když vlastně přesně nevím, kolik má být, protože mám povoleno více rozměrů. Tak to nějak interpoluji.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#13 Příspěvek od PeteBurns »

Osobak letne gumy 3Bar, zimne gumy 3.5Bar, dodavka ci karavan oboje gumy 4.5Bar - idealny kompromis medzi spotrebou a opotrebenim pneu, napriek vsetkym nezmyselnym tvrdeniam ze je to moc ;)
pepik9

#14 Příspěvek od pepik9 »

Léty ověřená kvalita - ten kombinovanej s měrkou hloubky dezénu jsem léta vozil ve favu, jednou jsem s ním měřil a ukázalo to o pár desetin jinak než mělo. Zkontroloval jsem to třetím měřákem a zjistil, že ručička toho kombinovanýho je tak volná na ose, že se posunula jinam. Jinak používám ověřenou kvalitu ze žigula.
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

PeteBurns píše:Osobak letne gumy 3Bar, zimne gumy 3.5Bar, dodavka ci karavan oboje gumy 4.5Bar - idealny kompromis medzi spotrebou a opotrebenim pneu, napriek vsetkym nezmyselnym tvrdeniam ze je to moc ;)
Takhle nabušit, tak si přehryznu jazyk. V létě i v zimě stejnej rozměr, takže prázdnej 2,3baru všecky 4 kola, v případě naložení do polovičky (cca 200kg) se přidá na zadek 0,2baru, při plný zátěři se na zadek dají 3,0bary a na předek 2,5baru.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“