Sháním schéma UPS APC CyberFort 350
Moderátor: Moderátoři
Sháním schéma UPS APC CyberFort 350
Ale obecně: Pravděpodobně ti odchází jeden z fetů v můstku.
Je potřeba proměřit všechny fety na levé straně desky. To je ta strana do které se strká baterie. V horní polovině levé strany je čtveřice nebo šestice tranzistorů přiletovaných plošně na PCB. Pod nimy jsou dvě trafa s feritovým jádrem. Jedno je nabíječka a druhý je výstupní trafo. Vedle těchto traf je dvojice fetů na chladiči. Všechny tyto Q je potřeba proměřit. Není nůtné je vyndávat z desky. Stačí na zkrat. Mezi D-S nesmí být zkrat a mezi G-S musí být odpor cca 10-22kOhm.
Pokud ti soustavně hoří jeden tranzistor jsou v zásadě dvě možnosti. Máš vadný ještě některý Q v můstku. Pravděpodobně jeden z tý šestice nebo čtveřice.
Je vadný budič.
Ve druhém případě je vadný i příslušný pin procesoru a jezevčík letí do kontejneru.
Jestliže ti to jede i bez jednoho tranzistoru, svědčí to neobyčejně vydařené konstrukci tohoto modelu. Jednu větev můstku táhne pravděpodobně pouze jeden tranzistor. Úctyhodný výkon.
Ještě edit: Pokud se mi to stane, měním vždy celou jednu stranu můstku. Tzn. v tý šestici celou svislou řadu ve který je vadný Q. Pokud je tam čtveřice, tak vodorovnou a pokud je to jeden z těch na chladiči tak oba dva.
Že trafo běžně neodchází vím, ale nožičky má, tak proč ne?
No prostě primár má na obou odbočkách nekonečný odpor, takže předpokládám, že bude přerušené. A FETy se mi taky nezdají, ovšem kdyby bylo schéma, bylo by víc jak půl práce hotovo. Nebudu se přít, co je to za bílý "black box", ale relé to není, ty jsou tam dvě, to snad ještě poznám. Baterku to nabíjí, ale jinak to ani nemrkne, ani nepípne. A tlačítko jsem mačkal, dokonce i měřil, jestli spíná.
Můžete mi prosím beze srandy poradit? Děkuji.
Tom
Alespoň to nafoť.
První odkaz na Google:
640-0245C.rar (espec.ws /topic83098).
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Tak v tom "blackboxu" závada nebude, je to jen výstupní tlumivka, ty 3 vývody nikam nevedou, jsou jen pro mechanické uchycení.
- Přílohy
-
APC350-SpodníStrana1.jpg- (285.26 KiB) Staženo 6 x
-
APC350-HorníStrana1.jpg- (289.97 KiB) Staženo 19 x