Termostat lednice whirlpool

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

Fígl v tom je, ale na ten nepřijdeš, když nevíš nic o originálním termostatu. Já jsem s tím laboroval týden. Když jsem dal čidlo na místo, kde byla kapilára, chladilo mi to úplně jinou teplotu, než v lednici skutečně byla. Nakonec jsem tam měl sklenici s vodou, v ní teploměr a zkoumal jsem umístění čidla podle toho co ukazoval teploměr. Nakonec jsem to vyladil tak, že teplota sedí s tím, co mi ukazuje termostat. A teprve teď je konečně "balíčkový" pivo jak ze sedmého schodu a nic se mi tam nekazí jako dřív.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
lokin

#17 Příspěvek od lokin »

Měl jsem stejný problém, lednice naskočila buď po zapnutí nebo poté co jsem klepl do regulačního kolečka v lednici. Přímo na termostatu (rozdělat tu krabičku, kde je žárovka a kolečko se stupnicí teploty) jsou dva šroubky - jeden reguluje teplotu (ten byl víc zašroubovaný, až v těle termostatu) a druhý reguluje pružinu na spínání (u strého termostatu je potřeba zjemnit, už nemá takový přítah), pootočil jsem s tím druhým doleva a zatím lednice funguje - možná jsi právě tím rozděláním termostatu pootočil tím šroubkem a proto potom jela...tož tak no :)
doktor365

#18 Příspěvek od doktor365 »

Asi to hafca už nebude potřebovat,psal to před více než pěti lety :D
hafca

#19 Příspěvek od hafca »

Opravdu ne, mám už delší dobu novou lednici. :D
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“