Aku ochranu a stykač pre 1,1Kw elektromotor od čerpadla?
Moderátor: Moderátoři
Aku ochranu a stykač pre 1,1Kw elektromotor od čerpadla?
Mám problem s čerpadlom na vodu (zo studne).A dosť často mi vyhadzuje tepelnu ochranu. Ked pustim trošku viac vody po kratkom case mi ju vyhodi. Chcel by som vediet ze ci je vsetko dobre nadimenzovane vid foto. A hlavne by som chcel prerobit a dat tam nejake modernejšie veci samozrejme nič extra drahe.
TERAZ: Stykač 16 A , Tepelnu ocranu R 100 nastavenu na 1,2A a na kolko by trebalo novu nastavit? , Tlakovy spínač,Elektromotor 1,1kw 380V.
A ake by to mali byť hodnoty jednotlivych komponentov aby to nevyhadzovalo tak skoro ? A aby nezhorel elktromotor. Pripajam aj nejake fotky. ZA rady vopred dakujem.
http://www.domintex.cz/cerpadla-a-vodar ... 5-4a-400v/
+ stykač + tlakový spínač = 1500 - 2000Kč.
Raději bych sehnal jen starší nadproudovou ochranu 2,7 A.
- Přílohy
-
MOTOR 1,1kW.jpg- (27.33 KiB) Staženo 143 x
to Soemtron: Proč stykač? Tlakový spínače jsou přece trojfázový.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:To je klasická stará segmentová Sigma samonasávačka, kde se rukou dostaneš na spojku mezi čerpadlo a motor? Jde s tím otočit rukou a jak fest? Jestli je to čerpadlo starší než cca 10 let, může být někde v něm něco zarezlý a motor potřebuje moc proudu aby to "ukroutil". Pokud někdy ten motor běžel jen na dvě fáze, může být načatej. Ale s tou ochranou 1,2A je to málo pravděpodobný.
to Soemtron: Proč stykač? Tlakový spínače jsou přece trojfázový.
Ano je to take cerpadlo presne ako pisete. A je stare asi 6 let. Nemaly by byt nic zadrete.Motor nebežal nikdy na 2 faze .
Typ čepadla? ide čerpadlo spojka a motor. 4erpadlo ma asi 6 rokov a motor nebol ani raz spaleny.
Teraz mam R 100 tepelene rele.Ale chcel by som kupit take nasuvacie na tento stykač čo je na obrazku. A neviete mi poradit v akom by mal by v rozsahu? Ked ho budem kupovať?
Stykač mám tento vid foto.
- Přílohy
-
57319.jpg- (35.92 KiB) Staženo 130 x
-
stykač.jpg- (13.82 KiB) Staženo 174 x
hama píše:A je stare asi 6 let. Nemaly by byt nic zadrete.
Nevěř tomu, čerpadlo může mít mechanický problém. Pokud bylo chvíli bez vody, třeba na chatách při vypouštění na zimu je to běžné i za kratší dobu provozu. Zkus zatočit s nenatlakovaným čerpadlem a motorem ručně za spojku. Mělo by jít dvěma prsty otáčet. Pokud s tím nehneš, mohla by být zapečená ucpávka hřídele, ohnutá lopatka po nasátí kamínku a nebo přirezlá středová hřídel v ucpávce nebo na druhý straně.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč ti nestačí jen nová R100 2,6A? Za 90Kč + pošt. a bez práce to máš vyřešené. Vyber tu 1,8-2,3-2,8A
http://www.sbazar.cz/ji.kymla/detail/95 ... y-typ-r100