Gramo Pioneer, hrot přenosky sklouzne, čím to bude ?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

Gramo Pioneer, hrot přenosky sklouzne, čím to bude ?

#1 Příspěvek od konosuke »

Gramec je Pioneer plný automat no a zapnutím pohonu talíře ramínko najede na okraj desky a spustí se liftem dolů, jenomže hrot přeskočí 2-3 otáčky zaváděcí drážky, pokaždé a u každé desky Není tak rafinovaný jako audio mercedes Tesla MC600 Q plná elektroniky a optický snímač okraje desky, hraji na tom na co mám. Plochý řemen je vyměněný z vraku videa Aiwa
co tam pasoval, desky ošetřuji karbonylovým kartáčem Lenco a hrot přenosky štětečkem z kosmetického setu vod ségry. Možná je obroušený kuželový profil hrotu rok pořízení 1994 originál z fabriky, vhodný a cenově dostupný ekvivalent se mi jeví Sanyo MG09.
Přílohy
brush.jpg
(79.36 KiB) Staženo 119 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

obvykle to dělá malý tlak na hrot, nebo uražená špička hrotu . . .
. . . ale může to taky dělat bordelem zalepený hrot.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Nebo ve výšce, kde dosedá hrot na desku, už zvedáček tak zpomalí, že hrot ještě úplně nezapadl do drážky.
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

Mašina velmi dlouho odpočívala bo jsem propadl kouzlu stříbrné placky...no a na přenosce Tesla VM2101 a dalších podobných uvádějí životnost cca 2000 přehraných stran LP desek kterýž limit nebude naplněn. Ale párkrát hrot spadl tvrdě na desku, chtělo by to pod mikroskop...mě by to až tak neiritovalo ale pokaždé tu usekne prvních 5-10 tónů písně, ten přítlak a anti-skating pošteluju, dík.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

To vypadá na zatuhlou vazelínu ve zvedáčku. Slouží jako tlumič pro plynulé zvedání a klesání ramínka.
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

Stav výrazně zlepšen když se plastovej 1/4 kruh liftu co posouvá ramínko na okraj desky odmastil 🤐, nůže děkuji všem kolegům za cenné rady a podněty. Ale stejně výměna přenosky s hrotem za novou abych si nezničil vzácná LP archíva jako Modrý efekt, Katapult, Petra Janů nebo Karel Kryl.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“