Zemnění do jednoho bodu vs. rozlitá měď
Moderátor: Moderátoři
Větší jiskry dává pulzní a bez zahřívání. P1 jiskřivost, P2 kmitočet, P3 doraz největší jiskřivosti , P4 max proud odežíraný ze zásuvky.
- Přílohy
-
Plasmový reproduktor.jpg- (143.6 KiB) Staženo 53 x
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Schéma mám hotový, odzkoušený, jen to chci hodit na tišťák. Pak to doladím úplně, na stole se to moc nedá. Takže to určitě nezahodím a nezačnu stavět něco úplně jinýho neodzkoušenýho.
Jinak jsem teď dokončil přeroutování desky, za cenu jedné propojky k napájení budiče navíc mám země srovnaný a co nejkratší, jak radila lesana87.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tady bude opravdu zvlášť důležitý, aby buzení nebylo ovlivňovaný nějakou zpětnou vazbou přes impedanci DPS.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
PC zdroje jsou odzkoušené v mnoha kusech po dlouhou dobu, netřeba nic stavět.
Optimální pro trvalý provoz je 1.5A.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
ZdenekHQ píše:Jestli tomu dobře rozumím, tak "éčko" je vlastně "déčko" v rezonanci, kde se využívá původně "nežádoucích" kapacit tranzistoru, popř. se jim ještě trošku pomůže...
Tady bude opravdu zvlášť důležitý, aby buzení nebylo ovlivňovaný nějakou zpětnou vazbou přes impedanci DPS.
Přesně tak to je, na stole mi to chodí, ale finální ladění udělám až na tišťáku.
Stejně tak jako PLL, to taky nadrátovaný sice chodí, ale chytá kde co.
Šamponku, pochop, že já mám svý zapojení odzkoušený. Nechci nějakej tvůj bastl z PC zdroje. Přestaň to furt všude cpát!
Dotaz byl na tu zem, to jste mě tu jen utvrdili, že to bude určitě lepší předělat, což jsem udělal. Hotovo.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
SSTC 2.gif- Nehotová verze! Jen pro info.
- (37.4 KiB) Staženo 116 x
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
V CW režimu to bere při 50 V skoro 5 A a pár minut to jet může, než se začne sekundár příliš zahřívat. V přerušovaným režimu to může jet libovolně dlouho. Dobrá je vysoká účinnost toho konce, chladím jen pasivně a má to tak odhadem 35 °C. V přerušovaným režimu jsem zatím zkusil 135 V na vstupu, dělá to asi 10 cm výboje, úplně rovný, bez větvení a lehce zahlý dolů. Jinak to hodně závisí na frekvenci přerušování a střídě.
Už mi zbývá jen vymyslet vhodnej zdroj k napájení konce, regulák a oddělovák jsou strašně těžký a neskladný. Navíc mám oddělovák slabej, tak nemůžu nastavit příliš vysokou frekvenci a střídu, protože se mi nestíhá nabíjet filtrační elyt.
Nejspíš nějakej spínák 50-150 V/2-3 A speciálně pro přerušovanej režim, na CW režim tu mám zdroj výbornej, naštěstí.
- Přílohy
-
SSTC 2.png- schéma
- (71.71 KiB) Staženo 60 x
-
IMG_0392.JPG- SSTC 2
- (159.21 KiB) Staženo 111 x
Musím potvrdit, byl jsem u něj v kutlochu. Normální obsese pořádkem ...forbidden píše:Nene, to tak mám v podstatě pořád. Naprosto nesnáším, když se mi po stole něco válí. Proto to pořád uklízím do šuplíků. Taková 🤐 úchylka. Na škole jsem nesnášel jednoho učitele z dílen, když nás nutil mít nářadí na stole v pravoúhlé soustavě a po pár letech to mám sám skoro tak dobrovolně.
A kutilmile - nelituju tě