Seat IBIZA 6L, 1,6K 55kw, nadmerny odber z autobaterie?
Moderátor: Moderátoři
Seat IBIZA 6L, 1,6K 55kw, nadmerny odber z autobaterie?
mam problem resp. podozrenie s nadmernym odberom stavy z autobaterie ked je auto odstavene.
Mal som povodnu bateriu uz od zakupenia auta. Pred par dnami som tento 3valcovy bicyklik nemohol rano nastartovat tak som vytiahol bateriu a nehal 12hod na nabiacke. Po nabiti auto bez problemov nastartovalo. Odstavene po 12 hod sichte vsak opat ten isty problem so startovanim. S tym rozdielom, ze tentoraz sa uz nedala ani nabit po 12 hod na dobijacke mala vst. napatie ~10V, elektorolyt v nej uplne zakaleny takze bateria je uz v olovenom nebi. Otazka znie ci odisla stara bateria alebo ju nieco odrovnalo?
Kupil som novu bateriu a zacal premeriavat , ako je to s tym odberom. Pri nastartovanom aute nie je problem s dobijanim kedze alternator dava stabilnych 14,4V.
Ked je auto ale odstavene a uzamknute ,odobera slusnych 130mA teda aspon po dobu 15min od cent. uzamknutia (dlhsie som neskusal). Do konca som zistil, ktory obvod na rozvode to ma na svedomi, pretoze po odpojeni konkr. poistky v skrinke (na FOTO.) klesne odber na prijatelnych 30mA. Ja sa v schemach velmi nevyznam preto sa pytam co by to podla toho symbolu malo byt? Zistil som len to ,ze po opatovnom zasunuti tej konkr. poistky pocut pod pristrojovou doskou "zacvaknutie". Zistil som inak. ze po vytiahnuti poistky ostavaju na pris. doske budiky aj kalkulacka Km rozvietene. A podla manualu (je taliancine) ma byt v skrinke prave pozicia "30" neobsadena!
Mate pls niejake typy pretoze zatial si pre istotu bateriu na noc odpajam od kablov.
- pocitujlasku
EDIT: podla google obrazkov na tej pozicii je symbol Immobilizera, tak by som skusil sa zamerat tym smerom
Odkdy je koncernovej motor 1,6 55kW "3valcový bicyklik"??? Tady je buď někdo provokatér, nebo ví totální hovno o tom, co má vlastně pod kapotou...!!! (Úplně stejný motory MPI 1,6 55kW značky VW se montovaly do "silnejch" felin - a jsou to klasický 4-válce!!!)palo1129 píše: Předmět: Seat IBIZA 6L, 1,6K 55kw, nadmerny odber z autobaterie?
Zdarec,
mam problem resp. podozrenie s nadmernym odberom stavy z autobaterie ked je auto odstavene.
Mal som povodnu bateriu uz od zakupenia auta. Pred par dnami som tento 3valcovy bicyklik nemohol rano nastartovat tak som vytiahol bateriu a nehal 12hod na nabiacke. Po nabiti auto bez problemov nastartovalo.
....
A kutilmile - nelituju tě
Inak vdaka za pomoc aj ostatnym, skusim ci sa po hodine nedostane do hlbsieho spanku a potom odmeram.
Ale s tím zaměstnancem koncernu už jsi většího kozla trefit nemoh...
A kutilmile - nelituju tě